wisselen bij missende melktanden

Author:
anomarie
Posted:
wo, 01/18/2012 - 10:27
Mijn zoon van 6,5 mist door een val (ruim 4 jaar geleden) 1 middelste voortand. Hij heeft zijn andere tand ruim een half jaar geleden gewisseld. ook zijn 2 ondertanden in het midden zijn gewisseld. De andere 4 snijtanden zitten nu los. Er is nog geen teken van de andere tand. Wel weten we dat de andere tand er wel zit. We hebben advies gevraagd aan de tandarts. Helaas hebben we elke keer andere tandartsen en krijgen ook elke keer een ander advies. De eerste begon over dat het wel tot zijn 8ste kan duren. De volgende gaf aan dat het binnen een half jaar door moest breken. De volgende geeft aan dat het waarschijnlijk open gesneden moet worden, want dat de tand niet meer vanzelf komt. Kortom elke keer weer een verschillend verhaal.... We willen graag weten waar we aan toe zijn... Wat is nu waarheid, wanneer moeten we actie ondernemen enz.

Onze dochter (net 4) mist een melktand onder, deze heeft ze nooit ontwikkeld. Wel weten we dat er een tand onder zit. hoe zit het bij haar?
mecánico para …

wat er bij je dochter gebeurt kan je alleen afwachten en het is misschien op 6-7 jarige leeftijd mogelijk een foto te maken om te bevestigen dat de opvolger er wel/niet zit. Dan ga je toch pas rond je 12e iets doen met een beugel. Nu een foto maken brengt wel duidelijkheid, maar verandert niets aan het toekomstige behandelmoment.

mbt je zoon: als een tand er grosso modo voor je 4en een half jaar bent uit gaat wisselt de opvolger later. en dat kan duren tot ongeveer je negende zonder problemen. (behalve dat je 'm mist in het zicht). Gaan snijden is pas een optie als ie rond je 11-12jaar, er echt niet is, want dan kan je met een beugel combineren dat ie gelijk goed komt te staan. Vertraagde doorbraak komt door het weer geheel sluiten van het bot nadat de melktand eruit ging. het kost de tand dus meer werk om de weg vrij te maken. Ik zeg, niets doen en rond je 9e-10e ergens een opbeetfoto maken om de ligging te bepalen.
wo, 01/18/2012 - 10:58 Permalink