Wel of niet in het ziekenhuis melkkiezen laten trekken?

Author:
rero
Posted:
wo, 07/14/2004 - 16:56
Mijn zoon van 5 heeft een ontsteking bij zijn linkermelkkies en die kies moet er dus uit. In zijn rechter melkkies heeft hij een gaatje, dat niet wordt behandeld door de tandarts (hij vindt het nog niet nodig) en dus wil hij alleen de linkerkies trekken.

Nu reageert mijn zoon heel heftig op "vreemde" gebeurtenissen (hij kan er maanden over blijven piekeren, ook erna) en dus was mijn optie om de melkkies onder verdoving in het ziekenhuis te laten verwijderen. Volgens de tandarts wordt dan ook de rechter melkkies verwijderd, maar dat vind ik geen probleem, want wie garandeert me dat die kies er over een half jaar niet alsnog uit moet?!

Toch liet de tandarts duidelijk merken geen voorstander te zijn van een "ziekenhuisbehandeling".

Ik weet nu eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen, omdat de tandarts zo hevig tegen is, maar ik mijn zoon een trauma wil besparen (en ik ben zelf ook zo ontzettend bang voor injecties en tanden trekken).

Heeft iemand misschien een advies????

Dank jullie wel,

liefs Rero,
een bezorgde mama
dj

Hoi,

Ik ben geen expert hoor maar een paar gedachtes heb ik er wel over:

1 U geeft aan graag een behandeling "onder verdoving in het ziekenhuis" te willen. Het begrip "verdoving" kan denk ik op een aantal dingen slaan. Ook een huistandarts verdooft als ik het goed heb vrijwel altijd voor het trekken van een kies.

2 Een tandarts mag niet zomaar naar een ziekenhuis verwijzen: eigenlijk alleen als het echt nodig is. Als een tandarts het zelf denk te kunnen hoort dat eigenlijk te worden geprobeerd.

3 Ziekenhuizen zijn technisch goed uitgerust, dat is waar. Toch hebben ze ook nadelen: het zijn vaak grote tot enorme gebouwen, onpersoonlijk, lang wachten, bureaucratie, vaak verder weg etc etc. Niet direkt de ideale omgeving voor kinderen alhoewel sommigen wel heel goed werk doen als het nu eenmaal moet.
Als u dit eea met de tandarts hebt overlegd zou ik me kunnen voorstellen dat de tandarts uw kind dit wil besparen!

4 Probeer uw angsten niet over te dragen op uw kind. Dat is heel belangrijk en gemakkelijker gezegd dan gedaan! Praat met mensen over uw eigen angst, mensen uit de buurt enzo die kennen ook de tandartsen in de buurt..

5 Zorg voor een goede mondhygiene bij uw kind!

Als u uw tandarts vertrouwt denk ik dat het meestal het beste is daarvan uit te gaan. Als het vertrouwen er niet is lijkt me dat iets om aan te werken.

Doeg,
wo, 07/14/2004 - 18:52 Permalink
Carla de W

Ik zou het toch eerst gewoon uitproberen. Als het echt tegen valt kunt u altijd nog voor een volgende keer tot een dagbehandeling overgaan.
Maar misschien verbaasd uw kind u wel, ze kunnen soms zo bijzonder uit de hoek komen.
Mijn dochter is een echte pieper, die overal om gilt en huilt maar de beugel verdraagt ze heel goed, terwijl die wel pijnlijk is. Ze wilde vandaag wel graag zachte dingen eten, maar ze huilde niet.
(ze is 8 jaar oud, heeft de beugel sinds gisteren)
vr, 07/16/2004 - 15:33 Permalink
Lieneke

Een goede voorbereiding op 'vreemde' gebeurtenissen maakt ze al een stuk minder vreemd. Bovendien: dingen blijven vreemd als je ze niet doet...dan kan je er nooit aan wennen.
vr, 07/16/2004 - 18:29 Permalink