wel of geen beugel?

Author:
willempie
Posted:
di, 02/18/2003 - 00:24
Mijn zoon heeft boven en onder "ruimtegebrek", waardoor de 4 (boven en onder) voortanden worden verdrukt en dus schots en scheef staan.
Zelf had ik dit vroeger ook, en de oplossing was gewoon om aan elke kant 1 kies te trekken, waardoor er voldoende ruimte kwam en alles vanzelf weer recht kwam te staan. Geen beugel, geen ellende daarvan en minimale kosten. Ik heb er geen open ruimtes aan over gehouden, alles staat keurig op een rijtje. De tandarts van mijn zoon (11 jaar) vind het echter wel noodzakelijk een beugel aan te meten. En daar verheugen wij ons natuurlijk niet op. Volgens mij blijft het ruimtegebrek toch een probleem, en kun je alles met een beugel wel weer rechtzetten, maar ik denk toch dat uiteindelijk alles weer scheef gedrukt gaat worden nadat de beugeltijd voorbij is. Met een beugel zet je natuurlijk alles dwangmatig op een rijtje, maar de kaak wordt er niet groter door. (lijkt mij)Mijn vraag is eigenlijk, of ik, net zoals bij een arts, recht heb op een "second opinion", en/of wordt de ouderwetse methode van gewoonweg ruimte maken niet meer toegepast omdat hier minder aan te verdienen is? Het lijkt mij een eenvoudige oplossing voor dit probleem, maar de tandarts weigert dit absoluut.
kindertandarts

je vraag bestaat uit een aantal onderdelen:

Het is, niet erg aannemelijk dat je tandarts een behandelplan opsteld waarmee hij het meest kan verdienen. Je kunt er gelukkig in Nederland nog steeds vanuit gaan dat het behandelplan van je tandarts de beste mondgezondheid nastreeft.

Voor het opzetten van een behandelplan waarin een gebitsregulatie is opgenomen, kun je heel goed terecht bij een orthodontist, dit is een erkend specialisme en die heeft ook de kennis en ervaring om een goed plan op te stellen.

Je hebt in Nederland het recht op een tweede mening 'second opinion', je kunt daarvoor terecht bij het TIP. Maar, en dat is wellicht de beste oplossing, je kunt aan je eigen tandarts vragen of die een verwijzing kan maken naar een orthodontist en vervolgens met de orthodontist de diverse mogelijkheden te bespreken.
succes.
di, 02/18/2003 - 11:26 Permalink