Wat kan ik nog redden?

Author:
Pjotr Hoogendoorn
Posted:
ma, 08/13/2018 - 12:37
Beste,

Mijn zoontje van 6 heeft een op het eerste oog leuk gebit en een lieve lach. Maar achter die lacht schuilt een gebit dat in waanzinnig slechte conditie is. Toen hij net 5 jaar oud was, heeft hij al een eerste kies moeten laten trekken. Hoewel we thuis echt veel aandacht besteden aan het minimaliseren van suiker, eetmomenten, goed poetsen, etc. blijft het tobben. We zijn vorig jaar naar ene kindertandarts overgestapt waar we elke 3 maanden komen.

Afgelopen weekend was het weer raak. Een ontsteking en er kon weer een kies getrokken worden. Ik ben echt ten einde raad. Al zou het kind de hele dag water drinken zouden zijn tanden nog gaan rotten, heb ik het idee. Het is voor mij wachten op het volgende drama.

Als de tandarts vraagt of je je kind met appelsap naar bed laat gaan omdat het hele gebit zo slecht is, zakt je de moed wel in de schoenen. Zeker omdat je er echt extra op let. Zelfs het ventje zelf is bezig met 'ik eet dat niet want dat is slecht voor je tanden'. Je wil ook je kind gewoon kind laten zijn.

Is er iets bekend over genetische aanleg hiervoor? Zijn er specialisten die met dit soort situaties raad weten? Kan ik andere dingen doen om hem / zijn gebit te helpen?

Alle info en tips zijn welkom. Al moet ik 300 km rijden om een specialist te zien, ik ben overal toe bereid.
Lieneke

Natuurlijk wilt u uw kind, kind laten zijn. Maar als uw kind zo snel gaatjes krijgt, dan moeten er toch keuzes worden gemaakt. Wat precies de oorzaak is, zal uitgezocht moeten worden. Soms zijn het dingen waar u vnmte voren echt niet aan gedacht heeft. Laat dit eens uitzoeken door de mondhygienist. Zelfs als er een genetische component in zit, kan er naar preventieve oplossingen gezocht worden. Genetisch vatbaar betekent niet dat er spontaan gaatjes vormen. Dus zoek naar een goede mondhygienist en laat het onderzoeken.
di, 08/14/2018 - 08:42 Permalink