wat betekend aangelegd!

Author:
LindaK
Posted:
zo, 02/20/2005 - 18:26
hallo,

Ik heb de tandarts gevraagd om een foto te maken van onze jongste zoon 5,5 jaar omdat in een week drie tanden onder er te gelijk uitgingen
en zijn twee boventanden mist hij al sinds hij drie jaar was.

Nu is er na veel gedoe ( geen meewerking van de tandarts) toch een foto gemaakt en de tandarts zei direct ook de ondertanden komen er aan hoor en ook nog een kies.

Maar voor mij was het belangrijkste dat hij vertelde hoe het met zijn twee voortanden zat komen die na 2 jaar er nu ook aan of gaat dit nog een tijdje duren.

Zijn antwoordt was ze zijn aangelegd, dus ik nog van wat betekent dat
nou zegt hij zoals ik nu zei : ik nog van komen dan wel ?
Toen zei de tandarts je hoeft nu echt niet met hem naar een orthodontist te gaan hij is veel te jong.

Al met al geen bevredigend antwoordt wie kan mij nou zeggen, wat betekent aangeled, komen ze ( ooit) wel of niet of is dat niet te zien.

glenn begint steeds meer te slissen, en die tong doet ook zo raar is overigens niet gek hoor als je bijna 5 tanden mist , twee boven en drie
onder.


Overigens heb ik definitief afscheid genomen van deze tandarts, deze man vond Glenn een aansteller omdat hij bang was voor foto's maken en wilde het dus niet doen, na aandringen van mij kant deed hij het na veel
aandringen ... pfff wat een man.


alvast hartelijk dank voor de reactie's

grt Linda :P :P :P
Roxanne

Aangelegd betekend dat de tanden/kiezen er zijn ((en in dit geval), en dat ze zich nog lekker schuilhouden in de kaak totdat ze moeten doorbreken...)

veel succes met het zoeken naar een andere tandarts...

Groetjes
ma, 02/21/2005 - 21:32 Permalink
LindaK

Aangelegd betekend dat de tanden/kiezen er zijn ((en in dit geval), en dat ze zich nog lekker schuilhouden in de kaak totdat ze moeten doorbreken...)

veel succes met het zoeken naar een andere tandarts...

Groetjes


Roxanne hartelijk dank voor je antwoordt ik ben zeker gerust gesteld
waarom een tandarts mij dat nou niet kon vertellen is mij een raadsel.

Nogmaals dank :smt003 :smt003
di, 02/22/2005 - 17:38 Permalink
prondel

Beste Linda, je schrijft: "Overigens heb ik definitief afscheid genomen van deze tandarts, deze man vond Glenn een aansteller omdat hij bang was voor foto's maken en wilde het dus niet doen, na aandringen van mij kant deed hij het na veel
aandringen ... pfff wat een man"

Maar realiseer je je wel dat het maken van een foto om JOUW nieuwsgierigheid te bevredigen volledig onnodig was. De leeftijd van je zoontje, 5 en een half, is geen enkele reden aan te nemen dat er geen nieuwe tanden zouden zitten. Het feit dat de bovenste tandjes er al langer uit zijn is ook geen reden. Je geeft aan dat die er al sinds hij 3 is uit zijn, dan kan het zomaar zijn dat de nieuwe tanden boven ipv op tijd, zeg maar op zijn 6e-7e jaar, er pas op zijn 8e jaar zijn. Dat heeft met het sluiten van het bot en tandvlees te maken. En die hele weg wordt opnieuw geopeend maar dat heeft gewoon tijd nodig.
Nu heb je dus een foto en verder moet je geduld hebben.
Aangelegd beteket niets meer dan dat ze er zijn. Doorbraak garantie krijg je nooit, dat is het meest duidelijk bij hoektanden en verstandskiezen.

Maar begrijp me goed, dat die tandarts niet effe met je kon communiceren was niet iets dat de schoonheidsprijs verdient, echter ik zou die foto gewoon niet gemaakt hebben, of je nu nieuwsgierig was of niet. Een foto dient ene doel, nl diagnostiek. Het is geen pretecho, het is een (zij het minimaal) belastende actie voor de patient.

Als de nieuwe tanden komen gaat het slissen overigens in veel gevallen gewoon voorbij, bij twijfel kan je ook met de schoolarts/logopedist kijken of er korte tijd aandacht aan dit probleem moet worden besteed.

Peter
wo, 02/23/2005 - 09:51 Permalink
LindaK

Dank je voor je reactie,

Ik ben een moeder die weinig zorgen maakt om haar kinderen, maar de eerste keer dat Glenn naar de tandarts ging en vertelde dat spontaan zijn boventanden "eruit"vielen vertelde de tandarts mij inderdaad dat het jaren kan duren voordat hij nieuwe tanden krijgt.

Mijn gevoel kreeg een andere wending omdat deze tandarts mij vertelde dat in sommige gevallen er helemaal geen tanden doorkomen, en aangezien mijn kind op jonge leeftijd al heel veel in het ziekenhuis kwam met allerlei antibioticakuren, baarde mij dit wel zorgen.

Hij vertelde mij dat ik maar rustig moest afwachten, maar op het moment dat er onder 4 tanden er gelijk uit gingen had ik zo iets is dat normaal??
en dat is nou net waar de tandarts geen antwoordt op gaf, hij zei zelf misschien moeten we de volgende keer eens een foto maken, 1 jaar later na een controle heb ik inderdaad verzocht om een foto en toen ging hij moeilijk doen, terwijl ik hem er op wees dat het een jaargeleden zijn voorstel was.

Al met al en dat ben ik met je eens, het had niet nodig hoeven zijn maar door gebrek aan goede communicatie is mijn vertrouwen in deze tandarts verloren gegaan.

Nogmaals het feit dat ik mijn kind nu kan uitleggen dat hij ooit wel eens zijn tanden gaat krijgen is een gerust stelling, want op school zitten ze hem te pesten met het nadoen van het slissen, en ik weet zeker dat er andere ouders op de zelfde manier een verzoek had gedaan bij een tandarts, want pesten op school .... maar goed is weer een ander verhaal.


Hartelijke groeten,

Linda
wo, 02/23/2005 - 11:26 Permalink
prondel

Beste Linda,

Zoals je het nu verteld staat e.e.a. weer in een ander perspectief. Maakt het verhaal er niet mooier op maar verklaart wel je verzoek. tandartsen, tssssssss

Nogmaals, bij aanhoudend slissen door afwezigheid van tanden is misschien toch dat bezoek aan de logopedist een keertje aan te raden. En kindertjes pesten elkaar toch ook om alles, keihard gaat het er toe, dus als hij van het slissen af is zit die andere nog met
1) rooie haren
2) grote oren
3) een bril
4) een rare broek
5) een moedervlek op de wang


dus dan komt het allemaal wel weer goed.

Peter
wo, 02/23/2005 - 12:53 Permalink