wanneer op zn vroegst een beugel

Author:
grace
Posted:
ma, 01/31/2011 - 22:49
kindje dat dit jaar 9 wordt heeft onder en boven de centrale snijtanden (volwassen tanden). Haar achterste kiezen zijn grote mensen kiezen. De rest is melk gebit. De bovenste snijtanden staan behoorlijk scheef naar elkaar toe gedraaid. Is het nu (leeftijd gebonden?/afhankelijk van aantal volwassen tanden?) al mogelijk om een groeibeugel te krijgen?
Is elke ortho ook altijd een kinderortho of zijn er hier specialisaties in?
vV

weet u, dit is zo specialistisch, ik zou er gewoon even bij de eigen tandarts naar informeren, en wellicht is , als hij twijfelt, een verwijzing naar een ortho een goed idee. Die heeft het dan gezien en weet aan de hand van wat ie ziet (ook op de foto`s) wat een goed moment is om te starten.
wo, 02/02/2011 - 15:03 Permalink
mecánico para …

de fase waar u kind in zit heet Ugly Duckling (lelijk jong eendje). Daar nu al aan willen sleutelen geeft moeder natuur niet de mogelijkheden die nodig zijn het geheel harmonieus op zijn plek te zetten en dan zonder zorgen de echte groei tot zijn/haar 16 door te maken en uit te groeien to hij/zij 23 is.
Er moet ruimte gegeven worden door de melkkiezen en genomen door de blijvende kiezen. groei interventie is alleen zinvol op dit moment als u een habsburgse kin in de familie heeft en de beet dermate slecht is dat toekomstige problemen te groot voor alleen een beugel zouden zijn (i.e. er chirurgie aan te pas moet komen als deeloplossing) En dat zou ik iets vinden wat niet uzelf maar een tandarts al had kunnen vertellen

nb: http://www.classicalvalues.com/charlesII.jpg
wo, 02/02/2011 - 21:51 Permalink