Wanneer behandeling bij kinderen

Author:
osmar
Posted:
wo, 01/04/2006 - 13:44
Ik heb 2 zoons, van 6 en 3 jaar. Mijn oudste zoon is al 2x behandeld voor een gaatje, mijn jongste zoon is nu helaas ook aan de beurt. Ik hoor echter van diverse kennissen dat hun tandarts het niet nodig vind om gaatjes bij kleine kinderen te behandelen, er zijn kinderen met gaatjes in het melkgebit die er gewoon meer rond blijven lopen.
Ik ben bang als mijn jongste zoon behandeld moet worden, hij een behoorlijke angst voor de tandarts krijgt. En hij is nu eindelijk zover dat we goed zijn tanden kunnen poetsen en dat hij in de stoel van de tandarts gaat zitten.
Ook willen we bij onze oudste zoon zijn tanden laten sealen. Maar onze tandarts houdt dat af (niet nodig, niet prettig voor het kind). Wat kunnen we het beste doen?
prondel

gewoon die vullingen laten maken. de meeste angst zit tussen je eigen oren. En als je dingen rustig aanbiedt en niet meteen alles uit de kast trek is behandeling van een mannetje van drie wel mogelijk. laat ik het zo zeggen, als de tandarts zich er gerust bij voelt is dat al heel wat.
En sealen ..............ja, ik zou het ook doen maar daar verschillen de experts over van mening, dus op die stoel ga ik niet zitten
wo, 01/04/2006 - 18:52 Permalink