wanneer behandelen van gaatjes?

Author:
Ally09
Posted:
do, 02/19/2004 - 13:02
Mijn dochtertje van drie heeft in één kies een zwart plekje zitten en het lijkt er toch sterk op dat dit een gaatje is. Onze tandarts is niet zo heel goed met kinderen heb ik gemerkt, en ik ben eigenlijk een beetje bang om naar hem toe te gaan en te laten boren. Maar wanneer gaat een tandarts eigenlijk boren bij kinderen? Is daar een speciale leeftijdsgrens voor? En vindt een tandarts boren altijd noodzakelijk in een melkkies? Mijn dochter heeft trouwens geen last van het gaatje....

[ Dit Bericht is bewerkt door: Ally09 op 2004-02-19 13:02 ]
Essiekoko

Onze zoon was net 4 jaar toen wij bijna hetzelfde ontdekte bij hem. Het bleek wel degelijk een gaatje te zijn waar iets aan moest gebeuren om te voorkomen dat de blijvende kies eronder aangetast zou worden. Onze eigen tandarts heeft dit 'geprobeerd'. Helaas ging dit niet goed. Onze zoon was bang en kon/wilde niet meewerken.
Wij zijn doorverwezen naar een kindertandarts. Hier nemen ze de tijd om kinderen vertrouwd te maken met alles wat met de tandarts te maken heeft. Ze behandelen mbv lachgas en bereiden ze daar ook op voor. Onze zoon was net 'de grens' van 4 jaar gepasseerd. Onder deze leeftijd behandelde de tandarts kinderen met zulke gaatjes altijd onder narcose.
Ik denk dat je er verstandig aan doet wel iets met dat gaatje te doen en laat je zonodig doorverwijzen naar een kindertandarts, als je eigen tandarts niet echt in de wieg gelegd is om op een goede manier met kinderen om te gaan.
Sterkte en succes.
Groet,
Esther
do, 02/19/2004 - 18:49 Permalink