waneer moet een kind naar de tandarts?

Author:
maureen
Posted:
di, 03/30/2004 - 19:18
Waarschijnlijk domme vraag, maar hier in Thailand hebben we geen consultatie bureaus en ik heb echt geen idee.
Onze dochter is 6 en heeft haar 2 ondertanden gewisseld. Terwijl haar melkgebit heel mooi recht (en wit) is, zijn de 2 ondertanden breder en staan daarom heel erg scheef. Ze heeft nog geen andere wiebel tanden maar duidelijk een ruimte gebrek.
Ze is dus nog nooit naar de tandarts geweest. Kan deze hier iets aan doen?
minique

Hoi Maureen,

Ik spreek even uit ervaring: bij mijn oudste (nu 10) stonden de grotemensentanden echt heel scheef, maar in de loop der tijd zijn ze steeds meer naast elkaar komen te staan.
Waarschijnlijk zal ze nog wel moeten beugelen. Maar dat beugelen gebeurt in de regel pas als (bijna) alles is gewisseld.
Ik denk niet dat je je hier nu al zorgen om hoeft te maken. Doe je dat wel, dan kun je het beste even langs een t.a. gaan.

Groetjes,
minique
di, 03/30/2004 - 19:33 Permalink
Ricky

Hallo Maureen,
Minique heeft gelijk: waarschijnlijk zal er nog niks aan dat scheef staan gedaan (hoeven) worden. Maar als zij al zes is, is het wel verstandig om haar gebit regelmatig te laten controleren door een tandarts! Een kindergebit is zo kwetsbaar en juist bij kinderen kun je als tandarts veel bereiken door problemen te voorkomen ipv te behandelen!
Groeten uit Nederland, Rick :smile:

[ Dit Bericht is bewerkt door: Ricky op 2004-03-30 22:18 ]
di, 03/30/2004 - 22:17 Permalink
maureen

Okay Rick, Dan gaan we volgende week eens kijken of we in Nederland een eenmalige afspraak kunnen maken. Kun je me een indicatie geven wat zo'n consult gaat kosten?
Ik neem aan dat ik naar een willekeurige tandarts kan gaan?

Moet wel zeggen dat ik altijd dacht dat een tandarts bezoek pas zin heeft als ze haar 'vaste' tanden heeft. Maar om er nu al iemand naar te laten kijken kan zeker geen kwaad:-)
wo, 03/31/2004 - 12:07 Permalink
minique

Mijn dochters gingen al mee naar de t.a. toen ze 2 en 3 waren... Gewoon om aan het idee te wennen. In het begin bij mij of mijn man op schoot, later zelf in de stoel. Gezellig tandjes tellen... Een muntje om iets uit de automaat te trekken als ze klaar zijn... Joh, dat is een uitje voor hun. Ze zijn nu 9 en 10 en vragen geregeld: 'hè, mam, wanneer gaan we weer eens naar de tandarts?' En als ze dan horen over x-maanden, dan kunnen ze echt een beetje mokken. Ik denk er zelf altijd toch iets anders over... :lol:

Groetjes,
minique
wo, 03/31/2004 - 14:48 Permalink
Ricky

Alleen consult (dus geen foto's, etc.) kost 17,60 Euro.
Afspraak bij "zomaar" een tandarts kan lastig worden, omdat de meeste tandartsen omkomen in het werk!
Succes, Rick :wink:
wo, 03/31/2004 - 18:23 Permalink