vulling zonder ruimte tussen de melkkiezen

Author:
Natasha V.
Posted:
ma, 02/25/2008 - 22:07
Op 5 februari heb ik een vraag gesteld over de behandeling van de melkkiezen van mijn bijna 5-jarige zoon.
Vandaag is hij voor de tweede keer naar de tandarts geweest. Alle 4 kiezen zijn nu dus (zonder verdoving!) behandeld.
Vandaag heb ik echter gezien dat er in de vulling linksonder bijna geen ruimte tussen de kiezen is gemaakt. Er is wel een beetje ruimte aan de zijkanten maar echt in het midden zitten de kiezen nu aan elkaar vast. Ik kan ze nu dus niet meer flossen. Ik kan de kleine ruimte wat aan de zijkanten aanwezig is wel met een tandenstoker een beetje schoonmaken.
De vulling rechtsonder ziet er wel normaal uit en daar kan het wel geflost worden.
Ik vraag mij nu af of zo'n doorlopende vulling niet bezwaarlijk is voor het schoonhouden van de kiezen: zouden er misschien etensresten onder de vulling kunnen komen?
En als mijn zoon over 5-6 jaar wisselt, hoe moet het dan met die twee kiezen die d.m.v. een vulling aan elkaar zijn vastgemaakt?
Is er een reden waarom de tandarts het zo heeft gedaan en niet zoals aan de andere kant?
Op donderdag ga ik zelf naar de tandarts en ik zal al deze vragen ook aan haar stellen maar ik wil graag alvast jullie mening hierover horen.
Bij voorbaat dank voor jullie reacties.
Natasha V.

Nou, ik heb het net weer geprobeerd om te flossen en tot mijn verbazing gaat het flossdraad er net in. Dus er zit toch een echt minimale (bijna geen) ruimte tussen de kiezen want het flossdraad komt er helemaal gespleten uit. Gisteren was flossen nog echt niet mogelijk. Misschien is het zo dat hoe vaker je flost hoe breder de ruimte tussen de tanden wordt.
Ik hoop echt dat het zo is. Anders dan moet ik weer op zoek naar een andere tandarts.
di, 02/26/2008 - 09:48 Permalink