vreemde melkkies bij dochter 6??

Author:
lindapol
Posted:
zo, 04/04/2010 - 11:27
Mijn dochter van 6 klaagde gisteren over pijn in haar kies? heb meteen gekeken en haar achterste kiezen zien er raar uit. Ze is een hele vroege wisselaar.. ze is net 6 en heeft er al 8 gewisseld. Nu heeft de trandarts de laatste controle al een aantekening gemaakt ivm ruimtetekort. Nu lijkt het of er een nieuwe kies over haar andere kies heengroeid? Heb geprobeerd een foto te maken wat niet makkelijk is zo achter in haar mond :wink:

http://i187.photobucket.com/albums/x316/lindapol/20100403_3.jpg
de digitale tandarts

Het is natuurlijk niet heel duidelijk te zien, maar zo ver ik kan beoordelen ziet alles er normaal uit. De achterste kies is de 'eerste molaar', de eerste grote 'mensen' kies welke rond het zesde levensjaar achter de melkkiezen doorbreekt. Deze kies is groter dan de melkkiezen en omdat deze nieuws is, is deze nog niet zo afgesleten als bij volwassenen en zijn alle knobbels nog fraai te zien.
di, 04/06/2010 - 07:07 Permalink
hermina

@ DT
Ik ben dan wel geen tandarts, mss heb ik het mis, maar als ik bij deze (groter dan het eerste beeld) foto doorga naar de rechter helft lijkt het mij geen gewone kies, maar onduidelijke foto, volgens mij zitten er wat meer knobbels dan normaal cq een andere doorkomende kies ernaast/achter of een abnormaal gevormde kies?
di, 04/06/2010 - 22:37 Permalink
de digitale tandarts

Perfecte kies, met mooie knobbels! (neem dat nou maar aan van de tandarts)

Mensen die wat korter dan ik geleden zijn afgestudeerd (of een speciale aandacht daarvoor hebben) kunnen misschien u nog de namen van deze knobbels vertellen zoals de knobbel van Carabelli...
di, 04/06/2010 - 23:36 Permalink