vraagje aan een tandarts Hoelang baby tandjes poetsen?

Author:
cobravosje
Posted:
zo, 06/07/2009 - 15:50
mijn zoontje heeft 2 ondertandjes en zn bovenste is nu net doorgekomen.
Hoelang moet ik zijn tandjes poetsen? ik weet het 1x daags voor het slapen gaan met een klein beetje peutertandpasta.
maar hoelang? want hij heeft er een gruwelijke hekel aan en gaat met zn hoofd schudden, dus ik hou zn hoofdje dan een beetje tegen maar dan wordt ie alleen maar hysterischer en ik ben van mening dat je zo alleen maar een probleem creerd zodat ze echt een hekel gaan krijgen aan tandjes poetsen.
hebben jullie een oplossing? langer dan 10 sec kan ik echt niet poetsen op zn ondertandjes.
ik geef m zelf de borstel ook aan, en dan bijt hij op de borstel en dan komt de fluor er ook wel op maar dit lijkt mij niet voldoende..??
mecánico para …

ga poetsen van achter ',/ dus je staat achter 'm, houdt met links de wang weg en poets met rechts. steunt ie tegen je buik en kan ie niet weg. juist dat geeft wat vastigheid. ookkan het helpen de borstel effe met warm water wat zachter te maken . die haartjes prikken best gek op zijn tandvlees, dus wil ie weg.
gewoon 1x per dag is nu best voldoende en dan oprekken naar 2x als ie 3 is.

succes
zo, 06/07/2009 - 17:27 Permalink
mecánico para …

ach hysterisch.......weet je , je moet doen wat je moet doen. en dat ie niet wil betekent niet dat het dan niet moet gebeuren. want door op te geven geef je de regie keihard uit handen en weet ie de volgende keer als ie iets niet wil dat ie effe moet gaan krijsen. nee, meteen terugdrillen naar wat jij wil en dan maar jammer. ouder zijn is niet altijd gezellig en vriendjes maakt ie maar in de zandbak. en ja ik heb twee kinderen die ook wel eens enorm dwars doen........hebben ze aan mij met 15 jaar vrijwel alleen kindertjes behandelen toch een rotvader aan eigenlijk.
En dat ie wild wordt.......wat zou jezelf doen als je met een bezem (zo groot is ie in vegelijking met zijn lengte) effe je mond werd geborsteld? Dat vingerborteltje is wel okee

wat ikzelf altijd deed was lekker monotoom babbelen over nix, als was het het opnoemen van de dagen van de week. dat monotone geeft aan dat jij rustig bent (in zijn ogen) en dan eindig je met goed gedaan (ook al was het nog niet zo als je wilde).........dan is ie toch blij en mamma's grote jongen.

kost misschien wel een week ofzo, dan geeft ie wel op. en niet denken, ja maar dat karaktertje heeft ie van zijn moeder dusz.........nee, elk willetje is te breken. En daar houdt ie geen trauma van over, daar komt ie sterker uit. jahaa
zo, 06/07/2009 - 21:37 Permalink
Lieneke

Mijn ervaring is dat het een fase is. Zo zijn ze vreselijk lastig te poetsen, zo zijn ze heel makkelijk te poetsen en vise versa. Gewoon volhouden. Ik poets mijn kleine meid op het aankleedkussen. Vaste prik voor het slapen gaan. Leuk, rustig liedje erbij zingen kan ook een hoop schelen. Of hun lievelings knuffel laten vast houden of andere dingen waar het rustig van wordt.
ma, 06/08/2009 - 09:58 Permalink
cobravosje

haha heb wel moeten lachen om je bericht mecánico para bicicletas.
maar ik meen wat ik zei hij wordt echt hysterisch wild schudden mond dichtknijpen tot krijsen met tranen toe, echt paars aanlopen zelfs!.

@Lieneke: ik doe het ook op het aankleedkussen, en ik doe ekle keer wat anders maar niks helpt..oke fase maar het is nu al 2.5 maand aan de gang.
ma, 06/08/2009 - 19:10 Permalink
mecánico para …

ojee onze fietsenmaker is wel resoluut. net uit kamp holland? goed zo papa welke nummer? kind 01 of kind nummer 02? had je goed vast en voor hoelangdenk je nog dat te kunnen? in de pubertijd spuugt hij of zij op jou opvoeding en gedraag papa padvinder.


tuurlijk. doe jij lekker soft en alles met overleg. Dan krijg je later niets meer voor elkaar omdat je verzand in je poldermodel. Overigens wat zegt de nanny? Stel grenzen en wees duidelijk.
Je reactie is dus geheel gebaseerd op je eigen aversie voor kamp holland en/of militair gedrag. Is dat gewoon omdat je geen grenzen wil stellen en vriendjes wil zijn? prima toch.
Die kinderen heb ik toch ook jaren lang voorbij zien komen. Waarbij ruggegraatloos ouderlijkgedrag uiteindelijk leidt tot het steeds weer op zoeken van de grens. Nou joh, veel plezier hoor, je manier van binnenvallen met een mening is overigens wel apart. Dus wat mij betreft stuif je weer net zo snel weg. Bij mij verdwijn je in elk geval in de non-amigo-bak. doewie
di, 06/09/2009 - 14:49 Permalink
cobravosje

@Kevin, waar ehb jij het in godsnaam allemaal over?

@Lieneke, ja ik bedoel niet dati k elke dag het zelfde doe, maar dan probeer je dat een week, en dat lukt dan niet en dan weer wat anders in de zin van:
dan geef ik hem een speeltje, dat werkt niet en gaat ie gooien dus is geen optie, dan zing ik een liedje, krijst ie overheen dus is ook geen optie, dan zeg ik juist helemaal niks, alleen: komt een borsteltje aangevlogen en jij doet...HAP, en dan doet ie zn mond wel open maar zo gauw hij de borstel voelt doet ie net alsof ie het vies vind ofzo of hij vind het kriebelen ik weet het ook niet heel bizar. het gekke is dat als mn vriend zn tandjes poetst hij minder hysterisch lijkt te doen, hij doet een (schone) vinger in zn mondhoekje heel zachtjes, dan gaat ons zoontje lachen, papa lacht dan terug, en dan kijkt ie waar de tandjes zitten en poetst eroverheen. maar als ik dat doe werkt het weer niet..denk dat het dan maar een vader taak wordt, alleen brak als hij eens weg is tijdens het tandjes poetsen
di, 06/09/2009 - 17:45 Permalink