Voortandje trekken dreumes 16 maanden :-(

Author:
Mariposa
Posted:
ma, 06/09/2008 - 11:43
Een week geleden is onze dochter van 16 maanden op vakantie met haar voortandjes op een stenen tafel gevallen. Een van haar voortandjes is toen voor de helft afgebroken. De dag erna gingen we weer naar huis dus hebben meteen een bezoek aan de tandarts gebracht die ons doorverwees naar een kindertandarts. Deze deed het erg goed en heeft nog geprobeerd een beschermlaagje + -vulling aan te brengen, maar helaas een paar dagen later zit er iets raars aan haar tandje (waarschijnlijk de ontstoken zenuw want die ligt half bloot :-(. De kindertandarts weer gebeld en die zei dat het tandje er waarschijnlijk uitgetrokken moet worden :cry:.
Ik zie er ontzettend tegenop want mijn dochtertje is nog zo klein! We kunnen kiezen voor een verdoving met een soort roesje (niet echt in slaap maar wel slaperig) of alleen een verdoving.
Wie heeft dit ook eens meegemaakt met zo'n klein kindje en hoe is dat toen gegaan?
mecánico para …

vlindertje, het is altijd er lastig om te weten dat je bij je kleine kindje moet besluiten er een tandje uit te halen. Met name de chronische ontsteking die gaat ontstaan is iets waar ze veel meer last van heeft op termijn. De keuze tussen verdoven of verdoven met een lichte sedatie is eigenlijk hoe de tandarts er tegen aan kijkt. Ik laat vaak rustig verdoven zonder sedatie maar wel met een speciaal daarvoor bedoeld pompje, theWand. Misschien heeft de tandarts dat ook. Zo niet, laat dan de beslissing uit de mond van de behandelaar komen. Voor gevoelens achteraf maakt het op deze leeftijd weinig uit want het is in een paar minuutjes voorbij en verdoofd en wel zit ze een uur later gewoon te spelen of lekker uit te slapen van de vermoeienis.

dus allebei is goed, voor allebei zijn ook tegens te vinden. succes
ma, 06/09/2008 - 12:37 Permalink
Mariposa

Hoi fietsenmaker,
Bedankt voor je reactie. Het tandje is uiteindelijk zonder premedicatie maar met verdoving (via door computer geleid druppelsgewijs verdoven) verwijderd.
Leve de kindertandarts want wat deed die het professioneel met heel veel persoonlijke aandacht voor mijn dochtertje en ons als ouders inclusief hele goed nazorg ter plekke en later ook thuis door te bellen hoe het met ons ging.
Ondanks dat mijn dochtertje nu weer helemaal blij en vrolijk is en alles weer kan eten en drinken (maar helaas dus wel tot ze gaat wisselen met een enorm gat voorin haar mondje loopt), hoop ik dit nooit meer mee te maken :cry:.
Heb je misschien nog een tip om het :smt001 bij haar leuker te maken en weer te laten lukken? Ze vond het nooit echt leuk, maar nu lijkt ze 't tandartsdrama te herleven en krijst er op los.
vr, 06/13/2008 - 20:39 Permalink
mecánico para …

Vlindertje,
Ik zou me over de toekomst, en die ligt in principe bij de tandarts pas bij 2,5 jaar niet te veel zorgen maken. Alle strategie valt en staat bij de positieve benadering van die tandarts en jouzelf. Dus niet te veel gedachtes, de meeste kinderervaringen blijven pas echt hangen boven hun 4e jaar. En eerst eens lekker de tanden poetsen en aansluitend tellen als ze bij jou op schoot zit. Dat werk, dat kan die kindertandarts ook wel. Dat heeft hij/zij ook al bewezen met die verdoving (die computergestuurde druppeldingus dat is theWand waar ik over sprak). Dus ik zou vragen of je daar, in die praktijk over een jaartje mag komen voor reguliere controles. Vaak dan eerst om de 3 maanden, en als piepje 6 is wortd het een half jaar.
Gaat goed komen, echt
za, 06/14/2008 - 10:23 Permalink