Voortandje nog niet door, 2 jaar

Author:
ClairMG
Posted:
ma, 12/02/2013 - 12:20
Mijn zoontje heeft nagenoeg al zijn tandjes al behalve 1.
Zijn voortandje onder aan zijn rechterzijde komt maar niet door. Hij heeft dus wel zijn hoektanden en zijn laterale snijtanden, maar niet zijn centrale snijtand aan de rechterzijde.
Ik kan ook niet zeggen dat ik iets er aan zie, ik zie geen puntje zitten ofzo, ik kan ook niet echt zeggen dat ik kan zien dat de tand er uberhaupt wel zit.

Ik wil hem met mijn volgende tandarts bezoek een keer meenemen maar dat duurt nog wel even.
Ik begin me echter wel af te vragen of dit heel erg abnormaal is of niet of wat het probleem zou kunnen zijn?
Ortholimburg

Ondanks de jonge leeftijd is het m.i. toch wel zinvol om eens te kijken waarom het tandje niet uitkomt,zeker als alle andere melktanden wél op de normale tijd zijn gekomen. Verschillende mogelijke redenen: tand is afwezig, tand is er wel maar zit verkeerd, iets verhindert de tand om uit te komen (overtollig element, odontoom e.a.) Misschien is 2 jaar nog wat jong maar als het technisch mogelijk is zou ik toch eens een radiografie laten maken. Geen grote pano, (teveel stralingsbelasting ,dit ivm jonge leeftijd) maar op een kleine radiografie is ook al veel te zien als ze goed genomen is.
Nog even ter info: een kleine radiografie geeft een stralingsbelasting van ong 0,5 tot 1 microSievert, dat komt overeen met de omgevingsstraling van een uurtje op straat rondlopen op een zonnige dag.
ma, 12/02/2013 - 20:30 Permalink