voortanden ertussen afgebrokkelt

Author:
nadie81
Posted:
di, 05/01/2007 - 12:35
Hallo,

ik heb een dochter van 3,5
Ze heeft tussen haar voortanden een holte, afbraak van dr tandjes
waarscheinlijk doordat ze dronk uit een drinkbeker met een rietje, tanderosi? Het lijkt alsof ze een dikke speet heeft tussen haar voortandjes, en dit gebeurde in een periode van twee maanden:(


Ik ga binnenkort met haar naar de TA, kan dit weer 'gemaakt' worden
zodat het lijkt alsof ze gewone voortande heeft zonder spleet?
--
Irfan

Beste Nadie,

Uiteraard kan het spleetje gemaakt worden met composiet of een kroontje erover heen, maar wat ik veel belangrijke vind is hoe de rest van het gebit van uw dochter eruit ziet. De tandarts zal dan een behandelplan opstellen als het nodig is.

Het kan natuurlijk ook wat anders zijn tussen de voortanden. Over 2,5 jaar wisselen de voortanden.

Succesn en groet Irfan
do, 05/03/2007 - 17:40 Permalink
nadie81

bedankt voor het antwoord,

de rest van haar gebit is wel goed denk ik zo, geen rare dingen ofzoiets
alleen is er op 1 kiesje een klein stukje afgebroken, denk na een
hard snoepje misschien, ze bijt altijd alles door.

word het tussen de voortanden nog erger?
ik houd het elke dag bij kwa poetsen us het 'onderhoud' in die opzicht is wel okee..
do, 05/03/2007 - 22:21 Permalink
Sudara

mijn dochter van bijna 3 heeft ook dat haar tandjes afbrokkelen (voortanden) ze is bij mijn ex (haar vader) naar de tandarts geweest en die heeft gezegd na iedere maaltijd te poetsen en dat heb ik toen ze thuis was ook netjes gedaan , nu krijg ik te horen dat die tandarts zou hebben gezegd dat er hier helemal niet gepoetst is en dat zou ze dus aan haar tanden hebben gezien , mijn dochter is maar een dagje thuis geweest en we hebben er juist op gelet ! nu is mijn vraag , kun je dat uberhaupt wel zien? want ik vind het een beetje als onzin klinken..
vr, 05/04/2007 - 09:05 Permalink
mecánico para …

JA dat kan je zien. plaque laat zich op die plek moeilijk verwijderen. Maar de randjes van het tandvlees zijn dat donker rood. Dat is een soort terugblik die je met alleen vandaag poetsen nooit weg krijgt.
Overigens kan het ook zijn dat uw dochter met open mond slaapt, en dan kan het helemaal schoon zijn terwijl het tandvlees toch erg dik is.

jaja, tis lastig hoor
vr, 05/04/2007 - 12:09 Permalink
Sudara

ja ze slaapt wel eens met open mond , dan komt ze snachts om een glaasje water vragen omdat haar mond zo droog is , dus daar kan het ook aan liggen? want gepoetst heeft ze na iedere maaltijd , alleen savonds weet ik niet want ze is die dag om 5 uur door hem opgehaald en het was een zondag dus had hij de volgende dag pas naar de tandarts kunnen gaan . ik ga hier nog effe wat over opzoeken , dankjewel trouwens voor het antwoord :)
vr, 05/04/2007 - 16:19 Permalink