voortand 'zakt' naar beneden, 3,5 jaar

Author:
t@sje76
Posted:
vr, 12/24/2010 - 11:39
Ik heb een vraagje. Mijn zoon van 3,5 jaar heeft 2 vrij grote voortandjes (boven) die eerst precies gelijk waren. Hij is er het afgelopen jaar een aantal keren op gevallen (2x bij de tandarts geweest ivm losse tanden of stukje eraf) en nu lijkt het wel of één van die voortandjes langzaam naar beneden zakt. Deze tand is nu zeker 2 of 3 mm lager dan de andere die ernaast zit. En zit ook een beetje los.

Weet iemand of dit normaal is? Kan het te maken hebben met het vallen (om de één of andere reden valt hij ALTIJD op z'n tanden, we worden er gek van :-? ) of zou hij al gaan wisselen? In februari gaan we weer naar de tandarts voor controle en dan kijkt de tandarts zijn gebit ook even na, kunnen we wachten tot dan of is het nodig om al vóór die tijd de tandarts te laten kijken? Want die kan er volgens mij ook helemaal niets aan doen als die tand los zit, toch?

Hopelijk kan iemand er wat over zeggen....
vV

Mocht de tand loszitten door het vallen, dan kan de tandarts (als dit nodig is) de tand spalken met een spalkdraad, die wat houvast geeft en de tand weer kan laten vastgroeien.

kleine correctie, spalken doen we niet bij melktandjes, die gaan er als er iets mis is uit. Enige oorzaak kan eigenlijk een ontsteking zijn, zou dus zeker langs de tandarts om indien nodig het tandje eruit t elaten halen. Doorbraak blijvende tand wordt wellicht een beetje vertraagd maar dat is minder erg dan doorlopen met een ontsteking, met extra risico`s voor de blijvende tand.
do, 01/27/2011 - 13:08 Permalink