Voortand verkleurd, tandarts wil trekken, andere opties?

Author:
zeynep
Posted:
vr, 09/27/2013 - 11:38
Goedemorgen,

Mijn dochtertje van bijna 4 is zo'n 2 maanden geleden uit bedgevallen, 2 voortanden verkleurd... 1tje bijgetrokken en 1tje beetje grijs blauw... gisteren bij een speciale kindertandarts geweest (ivm wachtlijst) omdat ik graag wilde dat er naar werd gekeken en ja hoor :smt010 er zit een ontsteking in... over 3 maanden terug om weer foto's te maken als de ontsteking niet weg is dan willen ze trekken,

Ik heb elders op het forum gelezen dat het niet altijd is aan te raden om een tand te trekken... laat doorkomen van echte tand (soms wel 12 jaar!!!)

U begrijpt dat ik mijn dochter niet jaren zonder voortand wil laten lopen, (ook geen 3jr!) dus ik zou heel graag andere mogelijkheden willen weten, bijv. is een wortelkanaalbehandeling niet mogelijk?

P.S. ik had eerst bij iemand anders met soortgelijk probleem gelezen en daar gepost...
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=11&t=25292
maar ik weet niet of oudere topics worden gelezen/behandeld vandaar de nieuwe post
vV

Rondlopen met een ontsteking is geen goed plan, kan nog een jaar, twee wellicht duren tot de blijvende doorkomt.
Een wortelkanaalbehandeling in deze situatie is ook niet zon plan, trekken is uiteindelijk minder belastend voor haar. En dat laatste is het belangrijkste. Ik denk ook dat het belang van het kind, behandeling met zo min mogelijk trauma, voorop moet staan. Dat tijdelijke gat in de tandenrij heeft zij echt geen last van, alle kinderen hebben dat langere tijd gedurende de wisseling. Dan begint het bij haar nu wat vroeger.
vr, 09/27/2013 - 17:29 Permalink
Lieneke

Mijn dochter is laatst ook op haar tanden gevallen, ze is 5 jaar. Daarbij vloog er al eentje uit en de andere tand kleurt nu helaas ook grijs. Ook ik heb er moeite mee om die tand te laten trekken. Daar gaat haar mooie smoeltje. Maar het is niet anders. Ik weet dat ze beter af is zonder die tand. Appels afbijten zal er even niet inzitten, maar verder zal ze zich prima redden. Ik denk dat je jouw eigen beleving even opzij zal moeten zetten. Je kind zal er geen moeite mee hebben om met een tand minder rond te lopen.
za, 09/28/2013 - 09:21 Permalink