voortand met wortel van mijn zoontje 9 jaar kwijt

Author:
sandraspies
Posted:
vr, 01/22/2010 - 12:05
help, ik weet het niet meer, de voortand van mijn zoontje is weg. 2 dagen gelden bij vriendje in weiland. ben gelijk naar tandarts gegaan, alles is weg. hij zei zoeken zoeken. heb zo gezocht maar kan niet meer vinden. ben zo aangeslagen. wat nu toch. tandarts zou terugbellen maar hem nog niet gesproken. wie weet raad. help
Illuminus

Een voortand raakt niet zomaar zoek, dus ik neem aan dat er een ongeluk aan ten grondslag lag dat de tand uitgeslagen is. En gezien de leeftijd ook dat het een blijvende voortand is.

De tandarts heeft de voortand met wortel nodig om deze terug te plaatsen, als de tand er niet is kan er ook niet terug geplaatst worden en staat ook de tandarts met lege handen. Maar als de tand 2 dagen in het weiland heeft gelegen(stel dat u hem vandaag terug zou vinden) is een succesvolle terugplaatsing niet meer te verwachten.......

Een beetje vreemd dat de tandarts niet terug heeft gebeld, maar hij kan u ook niet veel verder helpen, anders dan een plan gaan maken over hoe verder zonder de ontbrekende voortand.

Sterkte er mee, het is niet niks als je kind dit overkomt.
vr, 01/22/2010 - 12:49 Permalink
rixt

Wat ontzettend vervelend, zeg! Ik kan me echt voorstellen dat je helemaal in paniek bent. Wat ik op internet lees is dat het terugplaatsen en weer vastgroeien van een tand kans maakt als het wortelvlies, dat om de wortel heen zit, niet uitgedroogd is. En dan hebben ze het over terugplaatsen binnen twee uur ......
Je hebt gedaan wat je kon doen: je bent direct met je zoon naar een tandarts gegaan en je hebt heel erg gezocht naar de tand.

Ik denk dat je nog één ding voor je zoon kunt doen en dat is proberen zelf rustig te blijven. Dat ben je op dit moment natuurlijk nog absoluut niet. Ga daarom even naar een buurvrouw of vriendin en vraag of je, eventueel huilend, kan vertellen hoe vreselijk je dit vindt. Zeg dat je geen advies nodig hebt, dat je alleen je verhaal kwijt wilt.

Bedenk dat hij niet de enige op de wereld is die dit is overkomen. (Waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat het niet heel erg vervelend is!). Hij zal niet zonder voortand het leven door hoeven te gaan: daar zijn goede en mooie oplossingen voor. Daar kunnen je zoon en jij in alle rust met jullie tandarts over praten.

Heel veel sterkte!

P.S. Ik zie net dat Illuminus ook al heeft gereageerd, maar ik laat mijn reactie toch maar staan.
vr, 01/22/2010 - 12:51 Permalink
vV

ik zou zeggen ruimte houden met semi tijdelijke oplossingen (moeten kunnen meegroeien ) en tzt als hij oud genoeg is implantaat (zeg maar 19-20 jaar). erg vervelend, maar wat is er dan gebeurt?? zon ding valt er niet zomaar uit. En terugplaatsen is alleen zinvol als het redelijk snel gebeurt. 2 dagen is al te lang eigenlijk denk ik.
za, 01/23/2010 - 20:23 Permalink