Vier kiezen trekken onder narcose

Author:
mirandav
Posted:
do, 08/18/2005 - 12:20
Bij mijn dochter van 6 is gebleken dat zij last heeft van zg. kaasmolaren. Haar 4 achterste kiezen (2 boven, 2 onder) moeten door een kaakchirurg onder narcose verwijderd worden. Wie heeft dit ook met zoon of dochter meegemaakt en kan me hier wat meer over vertellen? Ben ook benieuwd naar goede maar ook slechte ervaringen van de kaakchirurgen in het Anthonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Alvast bedankt voor de informatie.
prondel

Kaasmolaren worden zo genoemd omdat de kiezen (=molaren) zo geel, zacht en vaak gaten hebben als kaas!! Hierdoor is het voor de tandarts lastig trekken, de kies is erg broos. Vandaar dat er voor behandeling onder narcose is gekozen.


met alle respect, maar kaasmolaren extraheren is eigenlijk heel gemakkelijk. Het bot is nog enorm flexibel. Het voordeel van de narcose zit enkel en alleen in het (relatieve) comfort voor de patient dat het in één keer kan ipv in twee zittingen. Bros zijn en schilferig zijn is bij gebruik van een hevel vooraf en een adequate tangkeuze absoluut geen probleem. De tang zoekt grip in de wortel en die is bij kaasmolaren gewoon en zonder problemen aangelegd. Daarnaast is het vaak de tandarts die het een beetje spannend vindt om bij een kind vier grote kiezen te verwijderen.

echtwaar, geen gein

Peter
vr, 08/26/2005 - 18:49 Permalink