vier gaatjes vullen en een tand trekken

Author:
annebel
Posted:
vr, 08/23/2013 - 00:10
hallo,
Binnen onze tandartsen praktijk vinden wat veranderingen plaats waardoor ik nu met mijn zoon ( bijna 9 jaar) bij zijn derde tandarts terecht kom.
Voorheen is er niets bijzonders gemeld en was alles in orde
Nu heeft de nieuwe tandarts foto's gemaakt van mijn zoon zijn gebit en blijkt hij ineens vijf gaatjes te hebben tussen zijn tanden.
Hij zou nu dus vier gaatjes moeten laten vullen en een tand moet eruit want dat gat zit vrij diep.
Nu was ik zelf nogal geschrokken van dit nieuws en ook nog niet geheel vertrouwd met onze nieuwe tandarts waardoor ik nu niet goed weet wat ik moet doen. Mijn zoon heeft nu geen last of pijn en het zijn allemaal melktanden. Moet daar dan wel iets aan gedaan worden?
Hij wisselt toch nog? Dit klinkt misschien heel naïef maar ik vind het zoveel gaatjes om in een keer te behandelen. Mijn zoon heeft nog nooit iets aan zijn tanden hoeven laten doen. Hoe bereid ik hem voor op zo'n pittige behandeling?
En hoe wordt dit dan verdoofd als er meerdere tanden gevuld moeten worden? Bij mij werd vroeger niets verdoofd maar dat was geen pretje maar zo'n spuit in je tandvlees of meerdere daar wordt ik ook niet blij van.
En bovendien is het wel slim om een melktand te trekken, deze zorgen er toch ook voor dat de nieuwe tanden mooi recht komen te staan?
Hopelijk kan iemand mij zeggen wat het beste is, ik heb een vertrouwensissue met tandartsen in het algemeen en ik wil mijn zoon niet onnodig een behandeling laten ondergaan maar ik wil ook niet dat hij later gebitsproblemen krijgt als we niets doen....
MVG
vV

Bijna 9, dan ben ik benieuwd naar beeld op oude fotos en stand van zaken mbt ontwikkeling blijvende kiezen.
Van belang is te weten hoe snel de ontwikkeling van de gaatjes gaat, daar zal dan ook mbt preventiebeleid op ingezet moeten worden. En verder is omvang van de gaatjes van belang. Zomaar op deze schaal gaan behandelen is 1, maar je moet wel goed weten waarom en waarom nu en zo.
Met fotos en zo is er meer zinnigs over te zeggen.
vr, 08/23/2013 - 12:05 Permalink
annebel

In het voorjaar heeft mijn zoon een stukje van zijn hoektand gebeten, de tand die nu getrokken moet worden. Dit is gevuld door de vorige (tweede) tandarts. In de zomervakantie klaagde hij weer over een scherp randje op die plek en naar aanleiding daarvan ben ik weer bij de tandarts beland. Dit was dus weer een nieuwe tandarts en deze heeft voor het eerst foto's gemaakt. Van de besproken tand is de vulling los geraakt en tussen zijn tanden beland!? Maar er leek niet veel tijd om dingen te bespreken en er werd heel vluchtig gemeld, dit is er aan de hand, dit gaan we doen, maak maar een afspraak.
Er is voorheen nooit gesproken over gaatjes. er zijn ook nooit foto's gemaakt. De vorige controles waren steeds goed, niets aan de hand.
Vandaar dat ik zo geschrokken ben. ik begrijp dat er met het maken van foto's ineens verborgen gaatjes te zien zijn,maar ineens zoveel?
En bovendien is de tand die getrokken moet worden in het voorjaar nog behandeld.
za, 08/24/2013 - 11:35 Permalink
musje7

Hey Annabel, heeft de tandarts de tand uiteindelijk getrokken?

Gisteren ging ik met mijn vierjarige dochter voor de eerste keer naar de tandarts. Ze heeft 2 abcessen in haar mond: één links onderaan onder een kies en één rechts onderaan onder een kies. De tandarts nam ook 2 foto's. In die beide kiezen heeft ze een groot gat. De tandarts zegt dat we ze best laten trekken omdat de kiezen anders ontzenuwt moeten worden en ze uiteindelijk meer vulling dan kies zou over houden.
Verder heeft ze ook nog 4 kleine gaatjes. :-( Voor de abcessen krijgt ze nu antibiotica.
We poetsen haar tanden 2 x per dag en toch heeft ze dit voor.
Gelukkig zijn het nog maar melktanden maar toch...
wo, 01/29/2014 - 20:43 Permalink