Vervroegd doorkomen?

Author:
dakar99
Posted:
vr, 11/25/2005 - 07:49
Hallo,

Bij mijn dochter van 4 is twee weken geleden de 5 4 door de kaakchirurg weggehaald.
Alles is goed genezen en leek weer normaal. Nu is haar wang aan de buitenkant weer wat dikker geworden. Kan dat komen doordat de kies er boven in beweging gekomen is?

Dakar99
Geke

Vaak alleen als de kies getrokken is vlak voor de wisseling, kan de opvolger versneld gaan doorbreken. Dat is bij uw dochter niet het geval. Deze kies wordt tussen de 10 en 12 jaar pas gewisseld. En omdat de voorganger al vroegtijdig verloren is gegaan kan het doorbreken ook vaak nog vertraagd zijn. Dus die kan langer op zich laten wachten. De dikke wang is waarschijnlijk een reactie op het trekken van de kies en zal weer verdwijnen. Probeer goed bij uw dochter te poetsen, dat is erg belangrijk, het zou zonde zijn als ze nog meer tanden en kiezen zou moeten missen, dan kunnen er ook problemen in de doorbraak ontstaan en verschuivingen van blijvende tanden/kiezen, waardoor er in de toekomst een beugel nodig kan zijn. Probeer dit te voorkomen door goed te poetsen. Tot ongeveer 10 jaar zijn kinderen nog niet goed in staat om hun eigen gebit naar behoren te verzorgen, dus tot die tijd is het belangrijk dat de ouders nog poetsen.

Heel veel sterkte ermee, ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, als er nog onduidelijkheden zijn kunt u het altijd laten weten.

:smt006 Geke
vr, 11/25/2005 - 15:51 Permalink