Verticale streepjes op melktandjes

Author:
xanthe
Posted:
za, 09/24/2016 - 11:01
Mijn zoontje is 7,5 maand. Op leeftijd van 5 maanden kreeg hij zijn twee ondertandjes. Die zijn sindsdien iedere dag gepoetst met fluoridehoudende peutertandpasta.
Gisteren viel me ineens op dat op/door beide tandjes enkele grijze verticale streepjes lopen, die er eerst niet zaten. In een bepaald licht en invalshoek zijn ze zeer goed te zien, onder andere omstandigheden nauwelijks of niet. Ze lopen niet helemaal door.
Ik zou graag willen weten wat dit zou kunnen zijn...het lijkt plotseling te zijn onstaan en het gaat niet weg met poetsen. Hij heeft gisteren zijn mondje tegen de rand van de box gestoten, niet heel hard en ik vermoed tegen (vooral) zijn bovenkaak aangezien daar nu een doorbrekend tandje door het tandvlees steekt...

Alvast bedankt!
M.THK

Verkleuringen op de tanden van kinderen zouden veroorzaakt kunnen zijn door zogeheten chromogene bacteriën, wat niet schadelijk is. Dit komt doorgaans veel vaker voor bij kinderen dan volwassenen. U zou bij uw tandarts langs kunnen gaan om dit te laten bekijken en waarschijnlijk zal de tandarts het weg kunnen polijsten.
za, 09/24/2016 - 13:39 Permalink