verkleuring doorkomende melktand baby

Author:
j-chick
Posted:
za, 02/21/2009 - 21:10
Hallo allemaal,

Bij mijn zoontje van nu net een jaar lijkt het alsof er een verkleuring is op zijn rechterboventand. Ik kan het niet heel goed zien (hij werkt ook niet echt heel erg mee :-? ). Maar het lijkt of een deel van de onderkant van zijn tand een andere kleur heeft dan de rest.

Ik heb al het een en ander gelezen over kaastanden/kiezen maar dit volgens mij over blijvende tanden en kiezen.

Maar ik maak me wel zorgen en weet niet zo goed waar het vandaan kan komen. Hij heeft in zijn korte leventje al heel wat meegemaakt. Hieronder een aantal zaken die er misschien mee te maken kunnen hebben?

Tijdens mijn zwangerschap heb ik geen antibiotica gehad.
Ruben is 8 weken te vroeg geboren en heeft in de couveuseperiode twee keer antibiotica gehad.
Toen hij drie maanden oud was heeft hij een maand lang ijzerdrank gehad maar hij had toen nog geen tanden.
Vanaf dat hij 7 maanden was heeft hij drie keer een flinke oorontsteking gehad en ook antibiotica (amoxicilline +clavaanzuur) gehad.
Met 10 maanden zijn er buisje geplaatst.
Vanaf zijn 7 maand tot zijn 11 maand heeft hij dagelijks 3 maal daags ijzerdrank gehad zijn tanden kwamen toen net door.
De desbetreffende tand is begin januari doorgekomen, hij gebruikte toen nog ijzerdrank.

Ik poets een keer per dag zijn tanden. de helft van de tijd lukt het de andere helft van de tijd wordt hij heel boos en komt de tandenborstel amper in de buurt van zijn mond

Iemand enig idee of een van bovenstaande zaken er iets mee te maken kan hebben en wat ik moet doen. Naar de tandarts gaan heeft volgens mij nog niet zo'n zin. Hij doet zijn mond echt nog niet open en wil hem niet nu al een trauma bezorgen. Als het echt moet dan moet het maar liever niet.

Ik hoop dat iemand raad weet.

Groetjes Jennifer