verdoving

Author:
Sab
Posted:
vr, 10/29/2004 - 11:34
Mijn zoontje van 6 heeft 2 melkkiezen waar een ontsteking onder zit, mijn tandarts zei bij de laatste controle dat de kiezen er het beste uitgetrokken konden worden als hij er weer last van kreeg.

Afgelopen maandag had hij weer zoveel last dat hij uiteindelijk zelf vroeg of hij naar de tandarts mocht om de kies te laten trekken, voordat we weggingen had ik hem verteld dat de prikjes van de verdoving vervelend zouden kunnen zijn maar dat hij daarna van het trekken dan niet zoveel meer zou voelen.

Eenmaal op de stoel deed mijn zoon zijn uiterste best om niet te gaan huilen bij de verdoving, gelijk na het verdoven begon de tandarts met trekken, mijn zoontje gilde het uit van de pijn. Later hoorde ik van verschillende mensen dat de verdoving eerst in moet werken!!

Wie kan mij vertellen hoe dit werkt bij een verdoving, moet die inderdaad inwerken??Ik hoop dat ik snel een reaktie krijg ivm de andere kies die er binnenkort ook uit zal moeten!!

Groetjes Sab :(
minique

Wat een vervelende situatie en dat is dan nog zacht uitgedrukt! Niet te geloven dat een tandarts het zo aanpakt! Schandalig vind ik dit.

Ja, een verdoving moet eerst een paar minuten inwerken! Bij de een duurt het wel iets langer dan bij de ander voordat het goed verdoofd is, geloof ik.
Wat je zou kunnen doen is bellen met de praktijk en regelen dat je de volgende keer eerder komt voor de verdoving en dat je met je zoontje in de wachtkamer gaat wachten zodat het ruim de tijd krijgt om in te werken.

Sterkte ermee!

:smt006 Monique
vr, 10/29/2004 - 12:09 Permalink
Sab

Bedankt voor je reaktie Monique,

Ik hoop dat ik hem ooit nog naar de tandarts krijg.
En dan te bedenken dat hij ook met boren zich altijd zo groot houdt!!

Groetjes Sab
vr, 10/29/2004 - 17:19 Permalink
didi1969

bij t trekken van mn dochtertje dr kiesje (3,5jr oud) kreeg ze 3 prikjes bovenin......ze werd met 3 man vastgehouden in de stoel, t was te erg om te zien, maar t moest op dat moment gebeuren... maar ze hebben de verdoving eerst een aantal minuutjes laten inwerken voordat ze gingen trekken....zeg er de volgende keer wat van....
di, 11/02/2004 - 12:22 Permalink
marisca verhoeven

Hallo

mijn dochtertje van 7 heeft vanmorgen ook een kies laten trekken omdat ze veel pijn had aan die kies .We wisten dat de kies slecht was ,maar ze durfde
de kies er niet uit te halen omdat zij ook een trauma op heeft gelopen naar het trekken van twee kiesjes op haar 4 jarige leeftijd .die volgens mijn ook niet goed verdoofd waren.Dus deze kies laten zitten tot ze pijn kreeg en zelf van morgen naar de tandarts wilde.Met het gevolg dat ze weer verdoofd werd ,en nu hebben ze wel 5 minuten gewacht.Het toch weer uitschreewde van de pijn .Heb ik gevragen aan tandarts waarom zei zoveel pijn heeft ondanks de verdoving .
Waarop mijn tandarts vertelde dat als een kies ontstoken is de kies ook moeilijker te verdoven is en dat het dan niet pijnloos is .Dus weer een trauma.
Hoe nu verder.
Kan het ook zijn dat bij haar de verdoving misschien niet goed werkt ???

groetjes M
ma, 03/02/2009 - 12:26 Permalink
vV

en nu hebben ze wel 5 minuten gewacht
met de wetenschap dat een ontsteking kan tegenwerken moet je wat langer wachten. Altijd wel een ander klusje om te doen. Direct of te snel beginnen met zo iets is gewoon niet zo heel slim, als zorgverlener. Maar een keerzijde: ook wanneer de verdoving is ingewerkt kan het zijn dat de behandeling als zo vervelend wordt ervaren dat kinderen aangeven dat het pijn doet (terwijl ze geen pijn voelen maar wel het gesjor aan de kies). Het blijven vervelende behandelingen, ook met een goed werkende verdoving.
ma, 03/02/2009 - 17:07 Permalink
Marieke03

Hoi Allemaal,

Afgelopen woensdag, is er ook bij mijn zoontje 8jaar een bovenkies getrokken.
Ik ben zelf helemaal niet bang voor de tandarts en heb hem goed uitgelegt wat hij ongeveer kan verwachten.
Dat hij een verdoving krijgt en dat dit best vervelende prikjes zijn, die ongeveer 5 tellen duren. En dat hij verder wat gerommel voeld in z'n mond, maar dat dit geen zeer doet. De prikjes daar had ik hem goed op voorbereid.

Hij ging liggen op de stoel, met z'n handen op z'n buik, proberen ontspannen te liggen. Dit had ik hem proberen uit te leggen. Hij zat vol vragen over wat de tandarts ging doen. De tandarts had daar geen tijd voor, om deze te beantwoorden en ging gewoon verder. Ik proberdeerde voor hem te denken en het hem te zeggen. en dat hij z'n ogen dicht moest doen.

Ik had mijn handen op zijn handen gedaan en de verdovingsprik duurde wel wat langer dan ik verwacht had en hij zij wel dat het pijn deed, maar hij kon het makkelijk aan, hij bleef rustig en zelfs zijn handen waren ontspannen. Ik moest hem wel even knijpen hihihi.

Maar toen.....eigenlijk meteen erop volgend, zonder een minuut van rust, begon hij met de kies, zetten er twee sneeen in en trok hem eruit. Ik krijg nu ik dit schrijf weer tranen in m'n ogen. Hij scheeuwde en krijsde het uit, het ging door merg en been.
Ik had hem verteld dat hij moets zeggen als het zeer deed. Ik vroeg nog......doet de verdoving het alwel....en de tandarts mormelde iets maar ging gewoon verder.

De wachtruimte was helemaal stil toen we langs liepen, en vroegen of het weer wat ging.

Een afspraak van een gaatje vullen, en kies trekken. hooguit 7 min binnen geweest. Ondanks dat m'n zoon trots z'n kies laat zien en het er verder niet meer over heeft. Ben ik heel benieuwd of deze tandarts ook niet te snel heeft getrokken en de verdoving dus niet z'n werk heeft laten doen.

Bedankt alvast voor jullie reacties.
za, 04/25/2009 - 13:22 Permalink
Groningen

Zoals al eerder aangegeven; een verdoving kan je het beste een paar minuten in laten werken.
Geen garantie dat het niet vervelend is, maar als tandarts weet je dan in elk geval zeker dat het geen echte pijn is die de patient ervaart, hooguit stress en een onbekend (vervelend) gevoel.
za, 04/25/2009 - 13:32 Permalink
Marieke03

Bedankt voor uw reactie,


dus..........

Zou deze tandarts dit niet weten. Volgens mij beoefend hij deze praktijk alwel 20 jaar.
Of is hij niet kundig genoeg? neemt hij kinderen niet serieus?
Ik heb geen verstand van tandheelkunde, moet ik me daar nu maar in gaan verdiepen, zodat ik mijn tandarts moet gaan vertellen, dat hij even vijf min op de verdoving moet wachten, omdat deze anders niet werkt. beetje raar denk ik.

met vriendelijke groet,
Marieke
za, 04/25/2009 - 13:54 Permalink