tips voor kinderen met "poetstrauma"

Author:
Natasha V.
Posted:
di, 12/11/2007 - 14:08
Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar ervaringen en tips van tandartsen, mondhygienisten of ouders voor kinderen die hun mond niet willen openen om tanden te poetsen. Hoe kregen jullie het voor elkaar?
Mijn dochter van 2 wil niet meer normaal (zoals vroeger) tanden poetsen omdat het haar pijn deed toen ze tandvleesontsteking had. Het doed haar (bijna?) niet meer pijn maar ze blijft huilen en bijten op haar tandenborstel en mijn vingers. Vooral de boven- en de binnenkant van haar tanden en kiezen zijn dus erg moeilijk bereikbaar. Ik probeer te vermijden dat ze op haar tandenborstel bijt omdat ik bang ben haar tandvlees te beschadigen.

Bij voorbaat dank voor alle mogelijke tips,
Natasha
mecánico para …

Er is niet zoveel te willen voor een twee jarig. er rustig achter gaan staan, beetje met je benen tegen d'r aan. koppie vasthouden/fixeren met je arm en met 1vinger tussen wang en kiezen zetten. lekker poetsen, peutertandpasa en borsteltje effe met warm water wat zachter maken. Beetje poetsen en ondertsueen kalm blijven praten over hoe goed het gaat (ook al valt dat wat tegen misschien). Dan de andere kant en geleidelijk argeloos vragen of de tandjes helemaal schoon zijn? en zo terrein winnen. Dat gaat beter dan ervoor gaan zitten en met de bortel van je af borstelen en dat bolletje naar achter zien gaan.
di, 12/11/2007 - 15:50 Permalink
Spiegeltje

Er is niet zoveel te willen voor een twee jarige
:D
Wel leuk te lezen dat het woord poetstrauma weer een nieuwe dimensie heeft gekregen. Natasha, benadering van mecánico lijkt me zeker het proberen waard, zeker proberen er geen drama van te maken en goed gedrag belonen.
wo, 12/12/2007 - 00:25 Permalink