Ten einde raad, peuter van 2 tanden pijn...

Author:
NafNaz
Posted:
ma, 08/31/2009 - 18:30
Mijn dochtertje van 2 is een paar keer gevallen waarbij het tandvlees bij haar voortandjes ging bloeden. ( toen ze bijna 1 was en net ging lopen) Vlak erna werden haar tandjes grijzig, ik hoorde hier en daar dat waarschijnlijk haar tandjes aan het afsterven waren. een maand of zes geleden zag ik dat ze een hoekje van haar voortand mistte, achteraf gezien waren haar tanden dus ook aangetast doordat ze nog altijd met een flesje naar bed ging. Heb de tandarts twee keer bezocht en die vertelde ons dat we proglazur junior op de plekjes waar geen glazuur meer zit moesten smeren. Het gaat wat moeizaam, maar goed voor zover het lukt doen we het gewoon. Alleen ben ik nu echt ten einde raad, het ziet er namelijk niet uit alsof het de goeie kant op gaat, ze heeft op haar twee voortanden bijna geen glazuur meer en ook niet aan de achterkant...
sinds twee dagen zegt ze een aantal keer op een dag dat ze tanden pijn heeft. Ik heb vandaag met moeite haar tanden kunnen bekijken, en haar tandvlees ziet er een beetje roder dan normaal uit en ze ruikt een beetje uit haar mondje... Wat moet ik doen??

Ik denk zelf dat het nu te laat is om er ng iets aan te doen behalve te laten trekken, om verdere problemen te voorkomen..
Hoe gaat dat in zen werk.. ze is als de dood voor de tandarts, íkzelf kan maar moeilijk bij haar tanden laat staan een vreemd persoon..

Nou hoop dat ik hier een beetje duidelijkheid kan krijgen..
Spiegeltje

Ik kan geen volledig advies geven maar het is wel zo dat eenmaal verdwenen glazuur nooit meer terugkomt. Er is wel sprake van een natuurlijk proces (remineralisatie) en proglazur helpt daarmee een (klein) beetje maar dat is bij lange na niet genoeg om weer een fatsoenlijke glazuurlaag op te bouwen. Ik vraag me af of dit een zinvolle behandeling is, te meer omdat het me een wat belastend lijkt.

Er is een (kinder)tandarts die hier regelmatig post en die kan u vast een goed advies geven. Of andere tandartsen uiteraard.
ma, 08/31/2009 - 19:17 Permalink
mecánico para …

Helaas heb je in zulke gevallen niet zo veel te doen, anders dan eruit halen bij klachten. Als zuigflescaries in combinatie met het grijsworden door het vallen de tand zowel aan de buiten als binnenkant aangetats hebben houd je niets over om te repareren. Ik zou in overleg met de huistandarts kijken of die het zelf wil doen lees aandurft) en anders kijken of hij/zij een geschikt alternatief heeft in de vorm van de kindertandarts of een centrum bijzondere tandheelkunde. An sich stelt het werk niet veel voor en is het goed te doen, maar ik kan me als ouder voorstellen dat u het erg belastend vindt. Voor uzelf en nog meer voor uw kind.
ma, 08/31/2009 - 21:21 Permalink