Tandsteen? Ontbrekend glazuur?

Author:
Sandra64
Posted:
ma, 08/11/2003 - 15:37
Ons zoontje van 2 jaar en 11 maanden heeft één bruin voortandje. Links onderin heeft hij bij drie kiezen iets wat wel tandsteen lijkt, of misschien zelfs wel gaatjes. Tegen het tandvlees aan zit er onderop z'n kiezen een bruine rand, die ook heel anders aanvoelt. Het is ook heel lastig om z'n tanden te poetsen. We doen dat met z'n tweeën, de een houdt z'n handen en voeten vast, de ander houdt z'n mond open en probeert te poetsen wat er te poetsen valt, want hij vecht zich bijna dood om te voorkomen dat z'n tanden gepoetst worden. Ik denk overigens niet dat hij last heeft van z'n tanden. Ik vraag me aan de ene kant af wat het is, maar ook vraag ik me af of dit te maken kan hebben met het feit dat hij 2 maanden te vroeg is geboren met een fikse groeiachterstand. Kan het bijvoorbeeld komen doordat z'n glazuur nog niet goed is ontwikkeld?
We zullen ook wel naar onze tandarts gaan, maar ik vraag me af wat die kan doen, want hij doet voor niemand op verzoek z'n mond open! Heeft iemand suggesties?

Bij voorbaat dank,

Sandra

[ Dit Bericht is bewerkt door: Sandra64 op 2003-08-11 15:45 ]
kindertandarts

Geachte ouders

aan de hand van uw informatie kan geen diagnose gesteld worden. Dat kan niet zonder uw kind gezien te hebben. Uit uw beschrijving blijkt dat het wel verstandig is om met uw kind naar een tandarts te gaan.

Wellicht kunt u ook vragen om een advies hoe u uw kind het beste kunt poetsen, het 'vechten' met twee volwassenen lijkt me niet de wijze om het tandenpoetsen een natuurlijk gebeuren te laten worden

succes
do, 08/28/2003 - 11:40 Permalink