tandpastasmaakjes

Author:
janny de V
Posted:
di, 09/23/2003 - 10:53
Mijn zoon vind tandpasta (pepermunt) heel vies. Ik had dat vroeger als kind ook, het brandde vreselijk in mijn mond. Het is voor hem zo heel moeilijk om te poetsen of gepoetst te worden. Het duurt heel lang tot hij went aan de smaak. Nu hij 6 jaar is moet hij over op andere tandpasta met schijnbaar meer pepermunt gezien zijn reactie. Het begint inmiddels een drama te worden. Tandpasta van Teletubbies vond hij het beste later met pijn en moeite hebben we hem overgezet naar elmex peutertandpasta nu gebruikte hij pokemon tandpasta maar die is voor hem niet te pruimen. Ik heb ook inmiddels plop tandpasta geprobeerd maar dat is zo'n afwijkende smaak roze en zoetig dat hij die ook niet wil. Heeft iemand een goed idee.
kindertandarts

Elmex heeft een tandpasta die methol vrij is en die veel kinderen ouder dan 4 jaar een prima smaak vinden na de teletubbies.
De tube is inplaats van de bekende oranje met wit,wit met oranje opdruk. Wellicht heeft u tandarts een proeftubetje .
di, 09/23/2003 - 11:30 Permalink
molletje

Hetzelfde probleem had ik hier ook. Als peuters hadden ze teletubbietandpasta, maar op een gegeven moment moeten ze tandpasta voor hun leeftijd hebben. Van alles ook geprobeerd en nu poetsen we braaf met Prodent Tom en Jerry (de blauwe) Geschikt vanaf 5 jaar.
Deze tandpasta is minder zoet dan Teletubbies en heeft geen pepermunt smaak.
Probeer het eens!
di, 09/23/2003 - 11:34 Permalink
molletje

Nog een tip hoe ik mijn kindertjes aan deze tandpasta kreeg: eerst heel weinig tandpasta gebruiken en pas na een tijdje, als ze aan de smaak gewend zijn, steeds ietsjes meer.
(Volgens de tube hoort een halve cm tandpasta per borstel)
di, 09/23/2003 - 11:39 Permalink
kindertandarts

Een halve cm per tandenborstel is erg veel tandpasta, het gevaar bestaat dat als kinderen niet goed spoelen en uitspugen de ze teveel fluoride binnen krijgen.Advies: Een kloddertje ter grootte van een erwt is groot genoeg.
di, 09/23/2003 - 17:04 Permalink