Tandenpoetsdrama bij kind van bijna 2

Author:
Joosie111
Posted:
do, 10/06/2011 - 14:58
Mijn zoontje van 23 maanden heeft tandenpoetsen nooit fijn gevonden. Het was eigenlijk altijd een drama. Tot ik hem helemaal in de houtgreep moest houden en ik mij in alle bochten moest wringen om die tandenborstel op en neer te krijgen over de tandjes. Nou heb ik altijd doorgezet, liever nu huilen dan later huilen maar echt prettig was het niet. Nu gebruik ik 3 tandenborstels. 1 mag hij zelf vasthouden samen met de tandpastatube. Ik start eerst boven met de vingertandenborstel. Het is uitkijken geblazen omdat hij niet echt het besef heeft (of hij doet alsof) dat hij mij pijn doet met z'n bijna volledige gebit tijdens het poetsen. Hij kauwt dan vooral op het harige gedeelte. Daarna pak ik de normale tandenborstel en ga over alle andere vlakken. Maar 2 minuten red ik echt niet (de kaken gaan dan op elkaar) en of ik alles goed gedaan heb...dat ligt aan m'n instinct. Kan dit kwaad of moet ik het echt willens en wetens 2 minuten volhouden?

Ik lees in alle andere onderwerpen dat ik een half uur na het eten pas mag poetsen. Nu krijgt m'n zoontje nog een papfles voor het slapengaan. Direct daarna poets ik voor het slapengaan. Doe ik dat dus nu fout, moet ik een half uur wachten of kan dit wel zo?

Dank voor de reactie.
Lieneke

Papfles? Als in een echte fles met speen? Voor een speen is hij nu echt te oud. En waarom nog voor het slapen gaan? Dat heeft hij echt niet nodig...Probeer daar toch steeds minder van te geven tot het niks meer is.

Over poetsen bij 2-jarigen hebben we al heel veel topics. Doorzoek dit forumdeel eens goed. Vechten heeft geen zin. Geef juist mee en plaats dan telkens de borstel opnieuw. Dan heeft hij na een tijdje wel door dat het echt geen nut heeft tegen te stribbelen. Een liedje zingen om rustig te worden scheelt ook vaak. Maak het liedje net zolang als de poetstijd, dan weet hij precies wanneer het poetsen gaat stoppen. Als de kaken op elkaar gaan na een tijdje, zorg dan dat je eerst de binnenzijde poetst. Als de kaken op elkaar gaan, kan jij nog mooi de buitenzijde doen. Ik weet niet of het mogelijk is, maar het kan schelen om samen met je partner te gaan poetsen. Dan kan je partner hem afleiden door ondertussen de pyamabroek oid aan te doen.
do, 10/06/2011 - 17:33 Permalink
Joosie111

Ieder kind is weer anders, mijn kind is dan wel nog niet 2, hij heeft wel het gewicht en de lengte van een kind van 3,5-4 jaar oud. Hij verbruikt veel energie, is heel erg beweeglijk, is slank en ook in overleg met het consultatiebureau en huisarts houden we de papfles nog even aan. Ik heb een tijd geprobeerd de papfles niet te geven, maar dan wordt hij meerdere malen per nacht wakker. Ik heb ergens gelezen dat als ze het echt niet meer nodig hebben, ze zelf de fles laten staan. Op het moment stap ik geleidelijk over van peutergroeimelk naar normale melk en daar zie ik reeds een lichte verandering, hij laat iets meer melk staan. Prima.

De vraag blijft dan alleen moet ik een half uur wachten of mag ik z'n tandjes direct daarna poetsen?
do, 10/06/2011 - 17:54 Permalink
Joosie111

Ik voel mij geen uitzondering voor wat betreft die papfles vanuit een zuigfles. Genoeg oudere kindjes om mij heen die het ook nog steeds doen, zelfs van bijna 5 jaar oud.

Tsja, wat ik gezond tegenwoordig, wat is goed? Iedereen beleeft het weer anders. Mijn zoontje geeft het een moment van rust voor het slapen gaan. Hij ligt dan in z'n bedje, ik was hem intussen. Binnen 5min is de fles op en start ik met tandenpoetsen. 's Ochtends krijgt hij ook een fles bij het wakker worden. Uiteindelijk heeft hij per dag maar 6 'zoet-/eetmomenten'. We poetsen sinds gister 2x per dag, 's ochtends en 's avonds, overdag krijgt hij water vanuit een tuitbeker of bij de maaltijd uit een normale beker. Het mag nog van mij, die fles nog even hebben tot hij er genoeg van heeft.

Dank voor je reactie.
vr, 10/07/2011 - 13:53 Permalink