Tandenknarsen 9 jaar

Author:
Christa69
Posted:
wo, 11/11/2009 - 09:56
Mijn dochter van 9 knarst extreem met haar tanden alleen in de nacht. Zij is verder een normaal, beetje gevoelig kind die waarschijnlijk alles 's nachts verwerkt in haar koppie. Nu is bij 1 van haar hoektanden boven nog maar 1 mm zichtbaar. Onder is er al een stuk kies afgebroken, daardoor gaatje ontstaan en deze kies is getrokken omdat het toch een melkkiesje was. Deze week vertelde ze me weer over een scherp stuk in haar mond waarbij weer iets is afgebroken. Dus weer grotere kans op gaatjes. Vorige keer al over gehad met mijn tandarts of er een oplossing is. Zij voelt daar niet veel voor ivm groei van alles. Dat snap ik maar het is toch jammer dat mijn dochter gaatjes krijgt door overmatig knarsen en stukken die afbreken. Je kunt niet blijven trekken lijkt mij. Zijn er nog andere oplossingen, mogelijkheden?
Groet,
Christa
vV

dat er iets afbreekt op zich is niet erg.Als daaruit een blijkbaar dermate ernstig gat groeit waardoor de kies blijkbaar niet meer te herstellen was, heeft dat een heel andere oorzaak dan het knarsen op zich. En dat knarsen: nee daar is helaas niets tegen te doen, een heel groot percentage kinderen doet dat trouwens. zou een beetje afhankelijk van haar agenda misschien daar in kijken. Heel veel kinderen hebben tegenwoordig een wel heel drukke agenda overdag, een beetje te misschien. Zit het daar niet in, afwachten.
do, 11/12/2009 - 13:16 Permalink
tjaatje

erg oud bericht, toch nog een reactie.
er zijn kinderen die inderdaad een overvolle agenda hebben en te veeleisende ouders, dus constant op hun tenen lopen en als gevolg daarvan tic ontwikkelen, of de spanningen via tandenknarsen er uit gooien, vaak onbewust.

Echter er is een groep kinderen, met autisme en autisme verwante stoornissen, soms in combinatie met een verstandelijke beperking, waar het tandenknarsen evenals ritmisch met het hoofd schudden, het liefst tegen iets aan, en zo zijn er nog meer verschijnselen, een veel voorkomend verschijnsel is. Een naar bijkomend verschijnsel is dat het kind vreselijke kaakpijn kan krijgen.

In ernstige gevallen kan er dan een soort plastic beet gemaakt worden die over de onder of bovenkaak geschoven wordt, voor de nacht.
vr, 11/20/2009 - 19:33 Permalink
Christa69

Dank voor je reactie. Ik heb een heel normaal kind wat alleen wat gevoelig is. Geen overvolle agenda. 1 sport, 2 keer in de week. Dus op de agenda wordt al erg gelet. Zal wel gewoon in de familie zitten. Weinig praten maar toch alles moeten verwerken.
Groet,
vr, 11/20/2009 - 21:27 Permalink
vV

In ernstige gevallen kan er dan een soort plastic beet gemaakt worden die over de onder of bovenkaak geschoven wordt, voor de nacht.

die is nieuw voor mij. WIj leren altijd dat je juist geen splint moet maken omdat je dan de groei gaat verstoren.
ma, 11/23/2009 - 08:18 Permalink