Tandenknarsen

Author:
Kaantje
Posted:
vr, 10/14/2005 - 18:39
Mijn oudste zoontje van vier en half knarst heel erg in zijn slaap, zo erg zelf dat hij de helft van zijn voortanden al mist en zijn zenuwen aan de achterkant van zijn voortanden te zien zijn.
Ik vroeg mij af of door iets aan te doen is?

Met vriendelijke groet
Karin
Funky

Een optie is misschien een knarsplaatje laten maken bij de tandarts. Deze dient hij dan bij het slapen te dragen en gaat beschadiging van de tanden en kiezen tegen.
vr, 10/14/2005 - 20:30 Permalink
Geke

Dat kan inderdaad komen van het knarsen. Heeft er al eent tandarts naar gekeken? Want dit soort verschijnselen zie je ook vaak bij erosie, door bijvoorbeeld vruchtensappen. Wat drinkt je zoontje veel en eet hij veel fruit? Op melktandjes is dat effect vaak wat groter. Ook de slijtage gaat sneller. Bij volwassenen kan een soor opbeetplaat gemaakt worden, die de tanden beschermt 's nachts en de spanning in de spieren verminderd. Het is volgens mij onmogelijk om dit bij een kind van 4 te doen. Ze accepteren dit niet 's nachts in hun mond, er zijn teveel verplaatsingen in het gebit en veranderingen, waardoor het na een tijdje al niet meer zou passen, dus echt geen optie. Het is vooral denk ik in de gaten laten houden door de tandarts, en opletten of hij er geen last van krijgt. En hopen dat het minder wordt straks bij de blijvende tanden en kiezen. Die zijn wel wat sterker en minder broos.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, het is een moeilijk probleem en ik zou hierover ook zeker raad vragen aan je tandarts.

:smt006 Geke
vr, 10/14/2005 - 20:31 Permalink
Kaantje

Ja, mijn tandarts heeft er al naar gekeken.
Hij loopt bij een kindertandarts in amsterdam.
Zij vertelde mij dat het echt knarsen was waardoor het kwam.
Mijn zoontje krijgt geen fruitsappen en dergelijke. Hij drinkt vooral melk,water en als hij zoete zure drinken krijgt dan is het joy wat tandvriendelijk zou moeten zijn.
Hij eet wel fruit, meestal bananen en heel soms een appel.
Hij heeft al hele zwakke tanden en kiezen waardoor we extra oplettend bij hem zijn omdat hij ook snel gaatjes heeft.
Zij vertelde mij dat er niet veel te doen aan was, vandaar dat ik het hier informeerde.
Nog bedankt voor jullie reacties.

Met vriendelijk groet
Karin
zo, 10/16/2005 - 18:31 Permalink