Tanden zonder glazuur

Author:
Ankietje
Posted:
wo, 02/16/2011 - 23:47
Mijn kind is 6 jaar. Tot nu toe heeft zij een goed melkgebit gehad. Onder zijn twee snijtanden eruit en boven drie snijtanden. Boven zijn nog geen nieuwe tanden gekomen en onder twee nieuwe tanden. Wij zijn vandaag bij de tandarts geweest en deze zei dat deze twee tanden geen glazuur hebben. Een achterkies is ook al gekomen en deze heeft wel glazuur. Hoe kan je dit verklaren? Is dit amelogenesis imperfecta? Wat raadt u ons aan wat wij kunnen doen?
Ankietje
Ankietje

Ik ziet achter de computer en zoeken mogelijke orzaken etc. Ik zag de beelden en werd ik verdrietig van. Mijn mooie dochtertje....??? Zij is tot nu toe nooit ziek geweest. nooit antibiotica. Wij hebben allemaal gezonde tanden. Zou het een vergissing van de tandarts zijn of de andere tanden gezond komen of zouden de twee tandtjes beter worden????

Ik weet dat er ergere problemen zijn voor de kinderen maar toch wil ik wel oplossingen zoeken en vinden.

Bedankt allemaal.
do, 02/17/2011 - 01:12 Permalink
vV

als het amelogenesis imperfecta is, praat eens met de tandarts, daarnaast is er natuurlijk veel info te vinden op het net inderdaad, maar laat u niet gek maken. als er met de kiezen niets mis is is het geen gegeneraliseerde, geweoon even afwachten hoe de rest van de voortanden eruit komt, dan weet je meer. en dan pas kan je echt over een plan gaan nadenken (lange termijn)
do, 02/17/2011 - 08:24 Permalink
Ankietje

Bedankt voor snelle reactie,

Toen ik in de net de beelden zag schrik ik meer. Daarom kon ik vanacht helemaal niet slapen.Ik weet dat wij gewoon af moeten wachten. Zij heeft het op dit moment alleen maar twee onderste voortanden. Haar nieuwe kies heeft mooie galzuur. Zou het alleen maar voor de twee tanden zijn. Zouden de andere tanden gezond kunnen komen? Kan de tandarts de tanden zonder glazuur regelmatig met glazuur behandelen? Zij heeft tot nu toe nooit snoep, chocolade of cola of zure dranken gehad. Zij vindt het gewoon niet lekker en probeert het zelf niet. Wat moet zij eten? Hoe kan ik haar voeding steunen dat haar tanden met de huidige situatie beter word of tenminste lange tijd zonder gaatjes? Kunnen de tanden later beter worden?

Neem me niet kwalijk alstublief. Ik heb heel veel vragen. Zij is een heel lief kind. Ik wil niet dat zij toekomst gepest word vanwege haar uiterlijk.

Alvast bedankt.
do, 02/17/2011 - 10:08 Permalink
vV

echt...gewoon even overleggen met de tandarts.. wellicht is op foto`s iets te zien. is dat niet het geval dan is het afwachten hoe het doorkomt.

En geen beren op de weg zien die er niet zijn, ik denk dat u er meer "'last "" van heeft dan zijzelf... en oppassen dat u haar geen dingen gaat aanpraten, juist dan gaat een kind onzeker worden.
do, 02/17/2011 - 10:52 Permalink
mecánico para …

de tandarts heeft een onjuiste term gebruikt: het amelogensis verhaal moet gelden voor melk en blijvend gebit. Dit gaat om een lokale ontwikkelingsstoornis waarschijnlijk veroorzaakt door koortspiekken in de eerste 3maanden na geboorte. Dan is het beeld gelijk, maar niet door de hele mond aanwezig (wees blij!!)
Reparatie van deze gaat vergelijkbaar met kaasmolaren. Dus zoek even naar een recente draad daarover (kaaskiezen) en je weet meer.
do, 02/17/2011 - 12:04 Permalink