tanden poetsen

Author:
mama
Posted:
ma, 05/03/2004 - 14:49
Ons zoontje wordt in augustus twee jaar. Vanaf het moment dat zijn eerste tand door kwam zijn wij zijn tand (en) gaan poetsen. Dit ging altijd redelijk goed. Nu zit hij in de fase van "zellef doen" Van het poetsen komt niets meer terecht en wij mogen absoluut zijn tanden niet meer poetsen.
Wie heeft er tips? Verder zou ik graag een naam hebben van een tandarts die goed met kinderen om kan gaan.(omgeving Arnhem) Onze eigen tandarts kan dit absoluut niet.
Lieneke

In Beuningen zit er een speciale kinderpraktijk van P.Rondel en Frank Frankenmolen.

Zellef doen, is prima, als jij daarna maar napoetst. Natuurlijk is dat niet leuk! Probeer zo zachtjes mogelijk te poetsen en probeer uw kind zo goed mogelijk af te leiden van het gebeuren. Bijvoorbeeld door een sprookje te vertellen. Je zou er ook een soort van spelletje van kunnen maken, bijvoorbeeld door van de tandenborstel een persoon te maken; meneer haartjes. Er zijn tegenwoordig ook electrische tandenborstels met een melodietje...misschien vindt uw kind dat leuk?
Probeer uw kind zo positief mogelijk te benaderen; complimenteer het rijkelijk als het het gewenste gedrag geeft.
De beste houding om uw kind te poetsen is als volgt: u gaat zitten op een stoel, het kind neemt plaats tussen uw benen. Met uw benen kan u uw kind op de plaats houden. En misschien kan papa ook helpen?
ma, 05/03/2004 - 16:18 Permalink