tanden poetsen

Author:
ellen1971
Posted:
vr, 12/08/2006 - 23:33
Beste allemaal,

Ons zoontje van 15 maanden vind het op dit moment vreselijk om zijn tanden te laten poetsen door ons. We hebben al van alles verzonnen, maar niets werkt echt. 's Ochtends gaat het wel, want dan vindt hij het leuk en kauwt hij erop en mogen we vaak ook even poetsen. Maar 's avonds is het een drama met veel gehuil. Met als gevolg dat we niet echt goed kunnen poetsen.
Nu is mijn vraag is dit een groot probleem voor later en heeft iemand nog tips om het poetsen misschien beter te laten verlopen?
Ben ook bang dat hij hierdoor al een angst oploopt voor het poetsen en om later naar de tandarts te gaan. Ben namelijk zelf wel angstig voor de tandarts (maar ga wel elk halfjaar).

Groetjes,
Ellen
Lieneke

Ik ben twee en ik zeg nee...Kinderen van deze leeftijd doen wel vaker moeilijk tijdens het poetsen. Dus niks om je ongerust over te maken.

Waar je wel verstandig aan doet is om het huilen te negeren en toch door te gaan waarmee je bezig was. Concequent blijven dus. Probeer ook niet boos te doen maar hou het positief. (ook weer niet te positief want dan beloon je hem voor het negatieve gedrag). Gewoon rustig blijven praten en rustig doorgaan. Hou een vast ritueel aan.

Misschien kan je hem proberen af te leiden door de tandenborstel niet een tandenborstel te laten zijn maar een soort van handpop. "Mag meneer Foetsie eens even jouw tanden bekijken?"

Beloon elk sprankje van goed gedrag dan rijkelijk en enthousiast.

Je kan ook een goed voorbeeld laten zien door middel van het poetsen van een knuffelbeest. En dan maak je met zn tweeen een dansje voor het knuffelbeest omdat hij zo goed zijn best heeft gedaan.

En als het dan helemaal niet lukt...Misschien dan toch maar op een ander tijdstip poetsen? Iets vroeger, net voor het naar badderen of zo?

Succes ermee!!!
za, 12/09/2006 - 11:38 Permalink
Cobi

Ik heb ook eens gelezen dat een moeder het tanden poetsen bij haar kids ' de olifantjes wegpoetsen' noemt.
En dat kind zat dan trots bij de tandarts te vertellen 'ik heb heel goed de olifantjes weggepoetst hoor! '
Het is maar een idee, want idd met kinderen is het telkens anders en ze echt pushen heeft ook geen zin.
Mijn kinderen ( bijna 5 en 2,5 ) werken tot nu toe gelukkig goed mee.
ma, 12/11/2006 - 13:07 Permalink
ellen1971

Hallo allemaal.

Heel erg bedankt voor jullie reacties en we gaan de tips eens proberen. Het poetsen blijven we natuurlijk volhouden.

Alhoewel het gisteren al wel weer wat beter ging. We hebben een elektrische tandenborstel en die vindt hij toch wel erg interessant. Dus toen ging het goed.

Groetjes,
Ellen
wo, 12/13/2006 - 00:18 Permalink
Lieneke

Dat is inderdaad een goed idee; een electrische tandenborstel. Ze hebben tegenwoordig zelfs voor kinderen eentje met een muziekje erin!
za, 12/16/2006 - 12:26 Permalink
Cobi

Ik zag bij een winkel hier in de buurt ook een elektrische tandenborstel met 2 drinkbekertjes in een houder erbij en in het midden een zandlopertje! Was wel erg grappig, die wil ik ook gaan halen voor de kids.

Ik hoop dat het nu in elk geval beter gaan nu je een elektrische heb. Dat vinden ze vaak interresanter hé :D
za, 12/16/2006 - 15:37 Permalink
ellen1971

Hallo allemaal,

Sorry voor mijn late reactie, maar heb het erg druk gehad met allerlei dingen organiseren en regelen.

Inmiddels gaat het poetsen redelijk tot goed. We zingen tegenwoordig het liedje 'van voor naar achteren' en dat vindt hij wel erg leuk. Het huilen is hierdoor ook al veel minder en ik ben sneller klaar.

De elektrische borstel blijft toch wel favoriet. Zeker 's morgens en dan het liefst er hard op kauwen en mee rond zwaaien.

Dus we blijven volhouden en telkens het zelfde ritueel aanhouden.

Groetjes,
Ellen
zo, 12/24/2006 - 23:52 Permalink