Tanden en kiesjes die doorkomen : iets om de pijn wat draagl

Author:
ArrowGirl
Posted:
do, 11/27/2003 - 14:28
M'n menneke van nu inmiddels net 1 jaar oud krijgt behoorlijk wat tanden en kiezen tegelijk. Iedere keer gaat het per 2,en daar heeft ie dus echt ontzettend veel last van.
Hij zit nu inmiddels op een totaal van 12 tanden en kiesjes,en vooral die kiesjes zijn echt pijnlijk. Wat dus als gevolg heeft dat het tandenpoetsen ook niet zo geweldig gaat.
Geef hem nu regelmatig chamodent,maar is dat eigenlijk wel goed? (vooral na het tandenpoetsen)
Wie weet hier iets over en kan me wat tips geven... vind het zo erg voor dat ukkie dat hij er zoveel last van heeft... maar ja,wel een voordeel dat het zo snel gaat... des te eerder is hij er vanaf :grin:
Groetjes Natascha
IlsevdA.

Hoi,

Ik weet niet of er suiker in chamodent zit. Volgens mij is er ook zonder?

Ik gaf hetzelfde. men is er schijnbaar nog niet over eens of de ongemakken wel met het doorkomen van tandjes te maken hebben, maar ik vond het prettig om wat te kunnen geven. En als ik rustig ben, is mijn dochter dat ook eerder :smile:

Verder kun je een bijtring in de koelkast leggen , wat kouds schijnt prettig aan te voelen. Maar omdat je kindje al een aantal tanden en kiezen heeft, weet ik niet of het zal helpen.

Misschien is (als ie er echt veel last van heeft) Viburcol (zetpilletjes) iets voor hem? Moet je even nalezen in de bijsluiter voordat je het koopt.
Ik weet dat het een soort homeopatisch alternatief is voor paracetamol. Tenminste, zo gebruikte ik het. Maar het is heel breed, helpt bijvoorbeeld ook bij onrust en dergelijke. Ga even naar een goede drogist en lees de buisluiter. misschien kan het ook bij jouw zoontje toegepast worden?

Veel succes, ik hoop dat je meer tips krijgt.
Groetjes IlsevdA.
vr, 11/28/2003 - 16:00 Permalink
ArrowGirl

Hoi Ilse,

Ik geef hem die chamodent al vanaf de eerste dag dat er een puntje van een tand doorkwam. En het helpt wel iets (denk ik in elk geval,kan ook zijn dat ie het gewoon lekker vind... zit nml. een apart smaakje aan dat spul :grin: ). Of het dus echt helpt weet ik niet,maar het is een gewoonte geworden dat ik hem een paar van die druppeltjes geef iedere dag.
Een bijtring hebben we ook al geprobeerd. De 1e beet ie lek en de 2e gooide hij gewoon weg of hij ging er mee zitten spelen (maar hij beet er niet op).
En van de kiesjes die doorkomen (zijn er nu 4)heeft hij echt veel last en hij wil ook niet dat we daar poetsen (en dat ging toch al niet geweldig,maar nu is het dus nog minder).
Dus ik denk dat ik toch eens ga kijken voor die Viburcol waar jij het over hebt (hij slaapt ook regelmatig onrustig,dus helpt het niet voor z'n kiesjes dan mss wel daarvoor).
Ach ja,hij heeft er nu al 12 dus hij is al over de helft (& hopelijk is het iets minder pijnlijk als de rest doorkomt... we wachten maar af).

Groetjes Natascha ---> :grin:
vr, 11/28/2003 - 17:47 Permalink
mudila

Hallo arrowgirl,
Ik ben zo je verhaal over doorkomende tandjes aan het lezen, dat brengt weer
herinneringen boven. Mijn oudste nu bijna
19 had ook heel veel last. Op zich is er weinig aan te doen. Een koude bijtring en als de tand of kies eenmaal door is gaat het wel weer. Lekker met hem troetelen is het beste. Mijn tweede is nu 8 en hetzelfde.
Ik dacht 10 jaar later zijn er meerdere dingen voor. Maar nee hoor. Wat ook nog wel hielp om zachtje met je vinger over de plek wrijven. Ik merkte altijd dat er weer een aan zat te komen. Hele rode wangen en de dunne. Maar dan ook echt de dunne. Het liep
de luier uit. Was de tand of kies dan door
waren de wangen weer normaal.
Dus wat ik dan heb gedaan, lekker tegen me aan en een beetje troetelen. Het is echt een hele vervelende periode omdat je eigenlijk niets kunt doen. Je kunt beter zelf wat mankeren dan je kindje, toch.
Succes met je zoontje, geniet er maar van
want voor je het weet is hij groot.
groetjes
Astrid
en nog bedankt
Astrid
wo, 12/17/2003 - 17:36 Permalink
mioumiou

Hallo,

toen mijn jongste (nu bijna 3) last kreeg van haar tandjes heb ik bij de drogist een flesje gekocht met een middeltje dat ik op haar tandvlees moest aanbrengen. Het verdoofde de pijnlijke plek een beetje. Helaas weet ik de naam niet meer, maar het was iets met peri... Het zat in ieder geval in een bruin flesje, maar het doosje eromheen was wit met een rode en een blauwe streep.
di, 02/10/2004 - 17:52 Permalink