tandartsbehandeling 3 jarige

Author:
bianca2002
Posted:
di, 03/23/2004 - 17:55
hallo, misschien kunnen jullie me even advies geven wat ik het beste kan doen en hoe we het aan moeten pakken..
over 3 weken moet ons zoontje van 3 bij de tandarts een behandeling ondergaan omdat er een stuk van z,n kies is afgebroken..
op zich is dit een kleinigheid die wat mijn eigen ervaringen zijn geen pijn doet, maar het volgende is aan de hand, ons zoontje is een jongetje met een sociale emotionele ontwikkelingsachterstand , is erg bang voor geluiden en onverwachtse gebeurtenissen..

kan ook moeilijk omschakelen van het een naar het ander..
maar dat terzijde,
bij het maken van de afspraak hebben wij wel gezegt dat het misschien niet gaat lukken in een kwartiertje tijd (hij was daar zelf niet bij overigens toen we die afspraak maakten en weet dus ook nog van niets want het idee dat er iets kapot is en gemaakt moet worden zou bij hem al een enorme driftbui met zichzelf aanvallen, verwonden kunnen veroorzaken)

de assistente zei toen eigenlijk botweg, hij heeft niets te willen dit moet gebeuren ....punt..

wij hebben hen ook niet ingelicht over wat er met ons zoontje aan de hand is omdat dit de eerste keer was bij de tandarts en er ook niet vanuit gingen dat er iets afgebroken zou kunnen zijn..

Maar nu mijn vraag: hoe bereid ik m,n zoontje voor want de tandarts zegt wel van als je naar de bakker gaat doe je ook niet moeilijk en koop je gewoon een brood..
en zou ik ze toch niet in moeten lichten over de (bijna voorspelbare) heftige reactie op de behandeling van mijn zoontje die dit teweeg zou kunnen brengen ivm vreemde geluiden???

Ik zou het zonde vinden als hij hierdoor angst krijgt voor de tandarts zo jong al...

alvast bedankt voor het eventuele meedenken
bianca
Essiekoko

Hoi Bianca,
Als ik je verhaal zo lees, dan is het niet heel erg verstandig hoe de tandarts nu al met je zoontje omgaat. Jij als moeder weet heel goed hoe hij kan reageren en hem helemaal niets vertellen is ook geen optie.
Misschien is er voor de behandeling van je zoontje een andere optie. Ik denk dan aan bijvoorbeeld behandeling door een kindertandarts of onder narcose. Ik weet niet wat de mogelijkheden zijn voor jullie. Een brood kopen bij de bakker vind ik persoonlijk, absoluut niet te vergelijken met de behandeling bij een tandarts, zeker niet voor een jong kind.
Sterkte!

Esther
di, 03/23/2004 - 21:47 Permalink
steffie

Hoi,
heb zelf een kind met autisme. Ze gaat binnenkort naar een speciale tandarts die gewend is om te gaan met kinderen en verstandelijk gehandicapte kinderen.
Ik denk dat je het in ieder geval aan je tandarts moet melden. En dan kijken hoe het gaat. Als hij een drift en paniek aanval krijgt gewoon weer mee naar huis nemen en informatie zoeken voor bv een angsttandarts of een tandarts die kan omgaan met de problemen van jou zoontje.
ma, 03/29/2004 - 23:27 Permalink