tandarts weigert behandeling ! van ons zoontje door fa-med !

Author:
mmstoker
Posted:
vr, 02/26/2010 - 18:08
Hier graag hulp en advies ,
Door financieele problemen gaan wij al ruim een jaar geen van allen naar de tandarts omdat wij alle behandelingen zelfs de hand schudden letterlijk cash moeten betalen ! en die ruimte niet hebben !

Mijn zoontje is 7 jaar en heeft echt een heel slecht en zwak melkgebit ..... hoe dit is ontstaan geen iedee hij poetst 3x per dag zijn tanden maar dat ter zeide waar het omgaat mijn zoontje heeft pijn ! heel veel pijn ! en de tandarts wil hem niet behandelen omdat wij niet cash kunnen betalen voor de behandelingen ..... mijn zoon had een paar maanden terug een mega gat in zijn kies hij wedt dus niet geholpen hij heeft echt liggen huilen en gillen van de pijn .... mijn vriendin is toen gaan bellen met haar tandarts waar hij perdirect heen kon ....kies is getrokken en de rekening jah die ging onder een controleafspraak van mijn vriendin !
de tandarts gaf toen ook aan dat er nog heel veel moest gebeuren dit wisten wij al maar ja als je geen geld hebt wat dan maar wat ik niet begrijp is dat een kind pijn moet leiden door dat fa-med de ouders een codeering heeft gegeven !

Bij deze mijn oproep wie o wie wil mijn zoontje behandelen ! en als het kan onder narcosse hij is zo bang voor de tandarts dat ik hem ook nu niet meer heen krijg ! omdat hij weet wat er gedaan moet worden .... hij heeft nu denk ik zo'n 5 gaatjes tot gaaten in zijn melk gebit en te weinig ruimte voor zijn grote mensen tanden ! die dus ook wel er uit gaan om te wisselen maar niet doorkomen !
zijn kaak is te klein .
Wie wil ons gezin behandelen en de rekeningen direct indienen bij het ziekenfonds zodat wij weer lachend door het leven kunnen zonder pijn ....
M.V.G Masja
mecánico para …

je kan alleen een codering hebben in een schuldsanering of bijv als je achterstallig bent bij het betalen van de verzekering zelf. In beide gevallen is rechtstreeks bij de verzekering ook niet mogelijk. Zit je met zo'n probleem dan is je aanspreekpunt degene die je begeleid of de zorgverzekeraar.
Gaat wel vaker mis als ouders financiële troubles hebben en die ouder als debiteur is ingesteld bij de patienten kaart. Dus je moet eerst wel zorgen dat je verzekering ook op orde is, dan de debiteur veranderen in uw zoon en dan zou het weer kunnen lukken.
Overigens is het wel degelijk sneu dat het zo loopt, en de gene die de dupe is is niet de veroorzaker van het probleem. Daarnaast is het ook zo dat de hulpverlener ook niet de sluitpost van uw probleem moet worden. Dus stel orde op zaken en probeer wat ik voorstelde, maar 1 ding............wees altijd eerlijk
vr, 02/26/2010 - 19:20 Permalink
kimba444

Kun je de volgende keer niet naar ziekenhuis gaan met je zoon,als hij weer ontzettend veel pijn heeft...
Ik vind dit eigenlijk te triest voor woorden,dat een kind word geweigerd omdat je niet vooruit kunt betalen...
't ergste is pijn aan je kiezen hebben......
Ik zou dit niet over mijn hart krijgen om een kind met pijn te weigeren,maar goed is mijn mening,hier moesten ze toch een andere regeling voor gaan treffen.Een potje voor mensen die financiele problemen hebben,dat deze gewoon kunnen worden geholpen worden bij tandproblemen en 't financiele op later tijd stip word afgerekend.
Veel gezinnen zijn in de problemen gekomen,niet omdat zo onverstandig met geld zijn omgegaan of omdat ze hun zaken niet op orde hadden...Veel gezinnen redden 't financieel gewoon niet omdat de vaste lasten te hoog zijn en niks overhouden in de maand.
En dat worden er steeds meer...
Ik wens je veel succes ermee...
vr, 02/26/2010 - 20:16 Permalink
Spiegeltje

Naar de spoedeisende hulp gaan is geen oplossing. Dit soort klachten wordt daar niet behandeld. Hoogstens wordt je doorverwezen naar een tandarts maar dan moet je ook vooraf betalen.

Voor zover ik het begrijp uit bovenstaande is het vooral een administratieve kwestie. Kinderen en jongeren tot 22 hebben recht op gratis tandheelkundige hulp en vaak gaat de declaratie gewoon naar de verzekeraar, de kosten zijn op zich het punt niet volgens mij.
vr, 02/26/2010 - 21:10 Permalink
mmstoker

bedankt voor jullie reacties , en id.d wij zitten diep in de ellende , :cry: we zitten al een jaar in de aanvraag schuldhulpverlening en dat loopt op niks uit .... ze doen gewoon hun werk niet en i.d.d eerlijk blijven duurt het langst .... altijd uiteindelijk komen we er ook wel uit maar dit lost nu niks op ...ja wij hadden een hypotheek van de DSB en ja de afwikkeling duurt lang ... we hebben vier kinderen alles ging hier zonder probleemen tot dat we met hun in zee gingen in een jaar tijd alles kwijt door een foute verstrekking huis kwijt etc etc dus ja ik ga opzoek naar een tandarts die nog mensen aanneemt en dan kijken wat we kunnen ik vind het alleen heel erg in nederland dat het zo moeilijk is ondanks de dure verzekering die we hebben het gewoon onmogelijk lijkt om tandzorg te krijgen omdat je schulden hebt ! en de rekeningen van de codeering zijn al voldaan ! had zelf laatst een gebroken kies die laten maken is niet goed gedaan de achterkant is open kan niet terug want ja de hand schudden kost al 28 euro laat staan de rest ...
:-( ga maandag maar bellen met fa-med of ze de codeering weg willen halen !

ondertussen :smt001 wij ons suff om de schade te beperken en spoelen met mondwater
Nog andere tips ?
vr, 02/26/2010 - 21:58 Permalink
kimba444

'T probleem is een gewone arts de hand schudden kost ook 28 euro of zelfs meer,alleen merken wij dat niet zo snel in onze eigen beurs..
Tandartsen zijn ook artsen en die moeten ook betaald worden en dat een tandarts duur is,ben ik met je eens vooral als 't zich aan komt met kronen en bruggen ect,maar andere artsen op welk gebied dan ook,zijn ook zo duur...
Als de zorgverzekering alles deed vergoeden op tandartsgebied,dan gingen ze stuk voor stuk kapot..
Dus ze moeten een middenweg vinden hierin...
Er zijn mensen die niet bewust letten op hun tanden en snoepen en roken enzzzz dus dan is 't logisch dat ze uit hun eigen beurs de kosten moeten betalen,je kan niet verwachten dat een zorgverzekering voor jou te kort alles gaat betalen.
Maar je hebt ook mensen die van nature slechte tanden hebben of doormiddel van medicijnen slechte tanden hebben gekregen en net voor die groep is dit niet correct,dit is buiten hun eigen schuld,maar moeten er zelf voor betalen.
Maar een verzekering is er niet voor jou,ze willen eind van 't jaar winst behalen...
Maar daarin tegen,ik heb 12 weken in ziekenhuis gelegen waarvan 6 weken ic opname,ik heb de ziekenhuisrekening gezien,als ik dit zelf had moeten betalen dan poeeeeehhhhhhh dan kon ik nooit meer een leuke broek kopen,laat staan eten kopen...

Maar ik vind wel dat iedere Nederlander met een acuut probleem aan de tanden geholpen moet worden. Onmenselijk is dit gewoon,vind ik niet kunnen in een land als Nederland...Je betaald je blauw aan de zorgverzekering,ik omgerekend 323,- gulden,jaaa sorry blijf ik gewoon doen.
En ik kan niet anders,ik moet vanwege de ziekte in deze verzekering blijven...
Als je ziek word,ben je niet alleen ziek je krijgt er tiental problemen bij,maar dat vergeten vaak veel mensen...Ik heb vaak 't idee dat ze niet meer met de mens bezig zijn,maar alleen dollar tekens in hun hoofd hebben,word alleen maar erger en dan maar vragen,waarom gaat de wereld kapot.


En de DSB bank,vind 't heel erg voor jullie...Ook te triest voor woorden dat niemand op komt voor jullie,terwijl hij gewoon jullie allemaal op alle gebieden heeft voor gelogen en zijn eigen zakken heeft gevuld met jullie geld. Ik vraag me nog steeds af waarom hij niet gerechtelijk vervolgd is...
Je kan gewoon op elk gebied de mensen oplichten en daarna vrolijk verder gaan,lijkt 't wel.
Nogmaals wens jullie veel succes........
za, 02/27/2010 - 10:32 Permalink
mecánico para …



Maar ik vind wel dat iedere Nederlander met een acuut probleem aan de tanden geholpen moet worden. Onmenselijk is dit gewoon,vind ik niet kunnen in een land als Nederland...Je betaald je blauw aan de zorgverzekering,ik omgerekend 323,- gulden,jaaa sorry blijf ik gewoon doen.


daar gaat je redenatie scheef, want je krijgt pas een probleem als je ofwel in de schuldsanering zit (in dit geval dus niet) ofwel je de basispremie niet hebt betaald over een langere periode (2-3 maanden).........dan ben je voor de verzekering in gebreke gebeleven en ben je ook niet gedekt. En dan zullen ze je niet dood laten gaan in een ziekenhuis, maar ik zou het niet proberen om bijv in Duitsland of Spanje opgenomen te worden, want dan komt de rekening 100% voor eigen risico.

Verzekeraars willen inderdaad winst maken, en met een aantal is door minder uit te keren ook een soort winstdeling met de klanten geweest. Maar als je je onttrekt aan de betaling van de premie, wat ook de reden is, dan kan je niet verlangen dat de verzekering eeuwig tolerant blijft als het om vergoeding gaat. Dat bepaalde de codering van deze mevrouw bij Fa-Med.

Dus niet Fa-med of de verzekeraar is de oorzaak, dat is mevrouw die door zo'n DSB debacle in de grote en serieuze problemen is gekomen. Van Nederland een vangnet met terugbetaling verlangen zou ik ook wel willen, het hoeft namelijk niet voor niets en deze mensen komen er echt bovenop, echter dit soort problemen zijn pas echt actueel sinds een jaar of twee. Dus ga lokaal op uw partij stemmen maart, en kies dan niet populistische partijen, maar voor partijen met ECHT algemeen belang.

Tot zo ver mijn beperkte visie op de wereldproblematiek van uit de studio in Havana aan de Waal
za, 02/27/2010 - 11:27 Permalink
vV

want ja de hand schudden kost al 28 euro
Waar uw tandarts dit tarief vandaan heeft moet u hem namens mij echt even vragen.

De oplossing ligt natuurlijk erg voor de hand:
informeer bij uw tandarts of hij met Famed met clearing werkt , dat houdt in dat de rekening voor zover mogelijk gelijk bij de zorgverzekeraar worden ingediend. Moet voor de basisverzekering van een kind kunnen want daar kan geen premieachterstand zijn. Het kan zijn dat hij een dusdanige overeenkomst van famed heeft dat er voor zijn praktijk niet regelrecht wordt ingediend maar dat de patient dat moet doen, voor elke rekening. Dat is dan zijn keuze en daar heeft hij ook recht op.

In dat laatste geval kunt u het beste gewoon dus naar een andere tandarts die dat wel doet, of die wellicht gewoon direct zonder tussenkomst Famed indient bij de verzekeraar, die zijn er ook. Maar iid blijf eerlijk over oorzaak van eea etc, dan vindt u ongetwijfeld ook een redelijke tandarts.
derde is natuurlijk oorzaak aanpakken, want 3x poetsen op een dag alleen is niet genoeg. Gaatjes worden ergens door veroorzaakt, zeker op deze leeftijd en in deze mate, dus er is iets aan de hand waar je dan in de eerste plaats inderdaad kijkt naar eet en drinkmomenten, en dan ook mn naar wat er gegeten en gedronken wordt. Daar is vaak al heel veel winst te halen. Meestal nemen d ekalchten navenant af met wegvallen van de veroorzakers. Basis is ook inn het algemeen voedingsadvies 3 maaltijden per dag en dan 2 a 3 tussendoortjes. en kijk goed naar de soort tussendoortje. Zoek eens op voedingsadvies voor een 7 jarige.

en tja ik ben ook van mening dat je een kind geen pijn laat lijden, ongeacht wat....ALs de tandarts de behandeling ook bij pijnklacht weigert moet hij in ieder geval voor een opvang van de klacht zorgen al is het door een collega/spoeddienst.

edit: krijg net door dat er situaties zijn dat er toch ook voor kinderen een rem op kan staan wegens premieachterstand.
za, 02/27/2010 - 13:51 Permalink
kimba444

Wat ik hiermee wil zeggen is dat 't onmenselijk is dat een mens niet word geholpen omdat hij geen geld heeft.
Ik heb 't over pijnen..
Dat zou niet mogen,nergens op de wereld en vooral niet bij kinderen,maar alles draait om geld helaas...
Ik ben ergens heel blij dat ik hier woon in Nederland,maar ondanks alle voorzieningen hier,als je ziek word chronisch,krijg je een hoop kosten erbij ieder jaar weer op nieuw..
En met een minimuminkomen is 't soms niet te doen...
Vooral nu we minder ziektekosten kunnen terug vragen.
wo, 03/03/2010 - 23:22 Permalink