tandarts vult geen melktandjes

Author:
ietje33
Posted:
vr, 10/29/2004 - 20:30
Hoi heel informatief deze site. Nu heb ik een probleem. Onze tandarts vult de gaatjes niet van onze 2 kinderen. Met als gevolg dat de kiezen zo rot waren dat ze er uit zijn getrokken. Zowel bij mijn dochter van 10 en mijn zoontje van 6. Die laatste is nu zo bang dat hij eigenlijk niet meer wilt gaan. Zelfs niet bij een gewoon onderzoek. Laatst had hij weer zo'n kiespijn dat hij van mij wel moest. Heb een heel verhaal gemaakt dat de tandarts eerst moet kijken voordat hij een kies trekt. Achteraf viel het mee. Maar waarom vult onze tandarts niet gewoon het melkkiesje. Nu is het zo ver gekomen dat de kinderen er eerst last van moeten hebben en dan trekken. Vullen is toch veel beter. Ze moeten er nog jaren mee doen. Vooral die van 6 heeft een vrij zwak gebit. Nu zitten er weer gaatjes in. Over 2 weken moeten we weer op controle en ik wil er eigenlijk op staan dat hij die gaatjes gewoon vult. Waarschijnlijk moet hij er nog 5 jaar mee doen voordat de kiezen gewisseld worden. Mijn dochter wordt bijna 11 jaar en nog moet er gewisseld worden. Dus dat duurt nog lang genoeg.

Vraag is eigenlijk kan ik er op staan dat de tandarts die melkkiezen vult.

Alvast bedankt, Ietje
Lieneke

Nee dat kan niet. De tandarts beslist uiteindelijk wat er wel en niet gebeurd. Hij kan niet iets doen waar hij zelf niet achter staat. Wel kan je zeggen dat je heel graag hebt dat ze wel gevuld worden. Als de tandarts ze nog steeds niet wil vullen en u bent het echt niet met hem eens, dan kan u het beste een andere tandarts zoeken.
vr, 10/29/2004 - 23:51 Permalink
minique

Tja en ik ben van mening dat het uiteindelijk de patiënt (in dit geval zijn ouders) beslist wat er wel en niet gebeurd in zijn/haar mond. Alleen... (wat Braces ook al zegt) je kunt een tandarts niet dwingen iets te doen waar hij/zij niet achter staat.
Praat met je tandarts, laat hem uitleggen waarom hij niet wil vullen en vertel waarom jij WEL gevuld wil hebben. Komen jullie er samen niet uit, dan zit er inderdaad niets anders op dan op zoek te gaan naar een andere tandarts.

:smt006 Monique
za, 10/30/2004 - 10:18 Permalink
ietje33

hoi hoi , toen er gecontateerd was dat er gaatjes waren bij de kinderen , zei hij er gelijkbij dat hij ze niet ging vullen omdat ze er eerst last van moesten krijgen en dan zou er getrokken worden. Als hij ze ging vullen kregen ze een trauma?????
Met als gevolg dat ze bij alle twee de kinderen 2 kiezen zijn getrokken. Mijn dochter was toen 9 jaar. De jongste net 6 jaar. Daar heeft hij erg veel last van gehad. Vooral bij een kies, zei hij dat het nog zeer deed ondanks de verdoving. Met gevolg dat hij na het trekken flink heeft overgegeven. ( in de stoel.) Ik heb toen gezegd dat dat niet erg is en dat de tandarts dat wel opruimd. (heb ik zelf ook wel wat gedaan met een tissue), maar hij schaamde zich wel enorm. En had veel pijn. Nu moet hij dus terug voor controle. Een heel probleem dus.
Ik ben van mening dat als je er optijd bij bent dit dus niet hoeft en niet zover laat gaan dat ze tot trekken moeten komen. En nu juist een trauma hebben opgelopen. En als je zes jaar bent moet toch tot je 11de jaar doen met je kiezen.
Ik zou best willen overstappen bij een andere tandarts. Deze werkt met 3 tandartsen waar een hele goede bij zit. Maar je mag hier niet overstappen. En demeeste zitten vol. Vandaar dit verhaal.


Groetjes Ietje
ma, 11/01/2004 - 15:49 Permalink
didi1969

hi, mijn dochtertje van 3,5 loopt al een tijdje met veel gaatjes in dr kiezen. eentje is getrokken door mijn tandarts, maar daar heeft zij een trauma aan overgehouden. door de angst krijgen we dr niet meer in die stoel, en ze doet al helemaal dr mond niet meer open. ik heb haar ingeschreven bij het SBT in amsterdam, onderdeel van de ACTA. zij zijn gespecialiceerd in angst patienten, heb vorige week eindelijk ( na weken op de w8lijst te hebben gestaan) eerste gesprek gehad, vandaag gesprek met anesthesist, ze gaat onder narcose, en dan doen ze alles tegelijk, boren, en eventueel trekken. dan is alles tegelijk gedaan en kunnen we haar daarna gaan helpen om over die trauma heen te komen. dus boren bij melkkiesjes kan dus zeker wel...ik zou een andere tandarts nemen, of zeker een 2nd opinion ....
di, 11/02/2004 - 12:19 Permalink