Tand nog steeds niet door 1 jaar na verwijderen melktand!!

Author:
idwfb
Posted:
do, 06/03/2010 - 21:12
Zoontje had een jaar geleden plots een blauw-paars blaasje boven zijn melktand (tand naast de voorste tand). Had er geen pijn aan maar blaasje ging na enkele dagen ook niet weg dus....naar de tandarts. Die zei me dat het een abces was en dat de melktand verwijdert moest worden omdat anders de blijvende tand ook aangetast zou worden. Melktand dus getrokken en was opvallend hoe groot de wortel van die tand was (meer dan dubbele in lengte van zijn andere melktandjes die reeds uitgevallen waren!). Nu na 1 jaar en al herhaaldelijke tandartsbezoeken later is zijn definitieve tand er nog steeds niet en door foto ontdekt dat er geen kiem aanwezig is van een definitieve tand!!! Er was wel degelijk een melktand op die plaats dus stel ik mezelf de vraag hoe het kan dat er dan geen kiem daaronder aanwezig is van een volwassen tand. Begin me al zorgen te maken of de tandarts misschien de definitieve tand getrokken heeft (omdat die zo groot was) en dat er geen melktand was!!. Plaats waar er nu dus geen tand staat bij mijn zoontje is het tandbeen ook lichtelijk paars gekleurd ipv mooi roze zoals in de rest van zijn mond en tandbeen heeft vooraan ook precies een holte.

Na talloze tandartsbezoeken en veel maal te horen te krijgen dat het echt wel in orde gaat komen (niet dus!!!) nu afspraak bij orthodont. Ben benieuwd.

Maar uiteindelijk, had mijn tandarts niet een jaar geleden al moeten zien op de foto dat er geen kiem was en door verwijderen van de tand er problemen zouden komen??