Slecht(er) gebit na medicijngebruik in zwangerschap?

Author:
Billy
Posted:
wo, 11/01/2006 - 15:09
Ik heb in mijn zwangerschap prednison moeten gebruiken.Met hoge doseringen.
Nu heeft mijn zoon van 4 jaar al gaatjes in de kiezen.Zou de prednison in mijn zwangerschap daar o.a mee te maken kunnen hebben?
mecánico para …

Alles is mogelijk als het om aanleg problematiek van tanden en kiezen gaat. Zeker het melkgebit, met een aanleg gedurende de zwangerschap, kan een deel van een verminderde gezondheid van moeder mee krijgen. Echter, de vraag is of er een pechvogeltje op zijn schouder zit of dat er ook andere factoren meetellen.

Ik zou in elk geval een dagboek maken van wat er wanneer allemaal gedronken en gegeten wordt. Daarin is in veel gevallen de grootste oorzaak te vinden. Vaak zijn vertrouwde zaken als diksap en vruchtensap op genomen als tussentijdse dorstlesser. Ook melk mee in een fles in bed is een verdacht iets. En dan blijkt er daardoor een groter risico voor het melkgebit door te onstaan.

Zeker als de gaatjes echt tussen de kiezen in zitten is het meer zoet als oorzaak dan een aanlegfactor die dit bepaalt.
Daarentegen als hele stukken van het melkgebit, zonder evidente reden ineens gaten vertonen, dan pas is het een, wat ze noemen, in aanleg verworven stoornis.

Dus ja het zou kunenn dat, maar probeer eerst even met open vizier de dag door te nemen en te zien waar de gaatjes zitten. Dat maakt het plegen van restauratieve en preventieve zorg beter op uw zoon van 4 van toepassing.
wo, 11/01/2006 - 15:46 Permalink
Billy

We zijn vorige week doorgestuurd naar de kindertandarts en met haar komt het eten en drinken ook nog aan bod.
Mijn zoon snoept best wel eens maar ik kan niet zeggen dat hij overdreven veel snoept.
Ik heb dat ook tegen de tandarts gezegd waarop hij zei dat elke ouder dat zegt.Wat ik ook wel geloof.Maar later zat ik er nog eens over na te denken of er geen verband met de prednison zou kunnen zijn.
Want mijn oudste zoon(8 jaar) heeft een beter gebit,hij heeft wel eens een gaatje gehad maar niet zo extreem groot als de jongste.
Vandaar dus mijn vraag. :smt023
wo, 11/01/2006 - 17:05 Permalink