scheve melktandjes

Author:
ellen1971
Posted:
vr, 06/09/2006 - 22:10
Bij onze zoon van 9 maanden zijn de onderste vier tandjes aan het doorkomen. Nu zien we dat de twee middelste voortanden scheef aan het doorkomen zijn. Raakvlak van de twee middelste voortanden staat naar achteren.
Nu vraag ik me af of ze nog recht gaan staan als de andere tanden en kiezen doorkomen?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groetjes,
Ellen
Geke

Dat is heel moeilijk te zeggen. Het kan zijn dat hij er voordat ze afgevormd zijn een klap op heeft gehad. Misschien is hij een keer op zijn mond of kin gevallen. Dat kan er voor gezorgd hebben dat de tanden iets gedesorienteerd zijn en nu scheef doorbreken. Omdat melktandjes vaak wat meer ruimte hebben dan gewone blijvende tanden, komen ze vaak niet echt tegen elkaar aan als ze allemaal zijn doorgebroken, want anders zou er niet genoeg ruimte zijn voor de blijvende tanden die veel groter zijn. Daarom verwacht ik niet dat ze helemaal recht gaan staan als de andere tanden en kiezen doorbreken, misschien dat ze nog wel iets rechter gaan staan, ik kan natuurlijk niet goed beoordelen hoe de situatie is, hoe scheef ze staan en hoeveel ruimte er is. Het hoeft verder geen gevolgens te hebben voor het blijvende gebit, die breken vaak mooi recht door, maar dat zie je tegen die tijd wel. Mocht dat ook wat scheef staan, kan daar altijd in de puberteit nog wat aan gedaan worden.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk altijd laten weten.

:smt006 Geke
za, 06/10/2006 - 10:13 Permalink
minique

Van wat ik me herinner bij mijn dochters is dat de tanden bij beiden flink scheef doorkwamen, maar dat het wel steeds meer in lijn ging staan.
Zoals Geke al schreef: het hoeft geen gevolgen te hebben voor het blijvende gebit. Het is zelfs zo dat het blijvende gebit ook niet meteen recht hoeft door te komen. Pas na het wisselen van de hoektanden (zo'n beetje in de eindfase van al het wisselen) valt er echt een uitspraak te doen over de stand van de tanden!

:smt006 Monique
za, 06/10/2006 - 13:30 Permalink
ellen1971

Sorry voor mijn late reactie, maar we waren een paar dagen weg.

Dank jullie wel voor jullie reacties. Ik ga het verder gewoon afwachten hoe ze doorkomen. Het kan best zijn dat hij een keer op zijn mondje is gevallen; het is een ondernemend mannetje en af en toe een beetje ongeduldig waardoor hij wel eens valt.
Ik ben in ieder geval gerustgesteld.

Groetjes,
Ellen
za, 06/17/2006 - 01:03 Permalink