Problemen na vullen kiezen 6 jarige

Author:
joepie
Posted:
zo, 07/13/2008 - 20:36
Hallo,

Graag jullie mening over het volgende probleem:

Onze 6 jarige dochter loopt sinds vorig jaar te tobben met haar kiezen.
Vorig jaar het 1e gaatje ontdekt, dit is gevuld door een weekendtandarts. (zonder verdoving). Een half jaar daarna kiespijn. (op haar verjaardag zat ze te huilen van de pijn en het is geen aansteller). Tandarts heeft zonder een foto te maken de kies eruit getrokken.
Na het trekken werd er een gaatje ontdekt in de kies ernaast en in een andere kies aan de andere kant. Deze zijn gevuld, dit keer met verdoving.
In juni weer kiespijn in een gevulde kies. Naar de tandarts, foto gemaakt en daarna kies getrokken. Achteraf zei de tandarts dat de kies er nog wel goed uit zag. Was het trekken dan wel nodig? Nu mist ze dus 2 kiezen onder (1e kiezen links en rechts).
Gisteren lag ze op de bank, was niet lekker (buikpijn zei ze), maar na een praatje kwam het eruit: ik heb kiespijn, weer in een gevulde kies.
Paracetamol gegeven, nu hoor ik ze er niet meer over.
Maar wat moeten we hiermee.
Als er nu weer een kies uitgaat, blijft er onder niet veel meer over.
Worden de gaatjes niet goed gevuld, dat het onder de vulling doorgaat?
Ik overweeg om met haar naar de kindertandarts te gaan. Het is nu nog geen drama bij de tandarts, maar het moet nu niet zo doorgaan. Gisteren durfde ze het niet te vertellen, omdat ze bang was, dat er weer kies getrokken zou worden.

We houden ons echt aan de 6 eetmomenten per dag, en ik poets haar tanden 2x per dag (2 minuten).

Wie kan ons wijze raad geven.
mecánico para …

Ik denk dat die kindertandarts, als je die in de buurt hebt geen gek idee is. In eerste instantie zou ik beginnen met goede foto's maken en dan een plan trekken. Soms is schoon maken zonder verdoving mogelijk, maar mijn ervaring is dat er dan een redelijke kans is op net niet optimaal schoon, en dan gaan gaatjes vrolijk verder.

succes
zo, 07/13/2008 - 21:19 Permalink