Problemen met wisselen

Author:
jocoyoja
Posted:
do, 01/20/2011 - 22:40
Mijn dochter van 10 is pas op haar negende begonnen met wisselen. Ze heeft nu 6 tandjes gewisseld. Haar 2e snijtandje zat wel los maar trekt zich terug in haar tandvlees. We kunnen er niet bij om hem eruit te halen. Haar blijvende tand is erachter al wel doorgekomen. Moeten we naar de tandarts om te laten trekken of zal die tand er vanzelf uitgeduwd kunnen worden??
Stokertje

Ze is er inderdaad wat laat bij qua wisselen, maar de tand zal geleidelijk aan wel doorbreken. Mocht je er na een tijdje toch nog onzeker over zijn, dan kan je contact opnemen met je tandarts. De tand zal niet terugtrekken, maar wellicht is het tandvlees licht ontstoken waardoor het wat is gezwollen en het lijkt alsof de tand terugtrekt. Goed poetsen zal deze zwelling wel verminderen.
zo, 01/23/2011 - 20:09 Permalink
jocoyoja

Dat dacht ik eerst ook maar volgens de tandarts was het de laatste controle goed. Hij maakt zich ook geen zorgen maar zelf zie ik dat de tand zich steeds meer kantelt en nu bijna horizontaal in het tandvlees terugtrekt. De tand is bijna niet meer te zien. De tand erachter komt wel steeds verder door.
zo, 01/23/2011 - 21:24 Permalink