problemen melkgebit dochter van 8 jaar (al 2x extractie)

Author:
IriAna13
Posted:
do, 01/17/2013 - 19:03
Graag uw advies,

Sinds enkele jaren wonen wij in Spanje. Ik zelf ben Nederlandse en handhaaf ook met de kinderen veel Ned (gebit)gewoontes. Dus o.a elke 6 mnd controle,geen snoep etc dingen die erg vast zitten in de Spaanse cultuur. Vooral kinderen krijgen hier veel snoep, fristi etc. Zij neemt als tusssendoortje droog broodje met een flesje water mee.
Onze dochter van 8 heeft helaas al enkele keren een gaatje moeten laten vullen. De hele mañana cultuur, ja in de gaten houden, heeft 2 maal geleid, tot o.a een fistel en vandaag tot een abces onder een gevulde kies. Beide kiezen ( aan elke kant een) zijn getrokken en ze heeft al aan een kant een spreider van metaal, de volgende moet ze voor happen. Deze zorgt ervoor dat er geen kies gaat doorkomen, op de plaats waar het niet hoord.
Ik wijt e.e.a ook aan de laksheid van de tandarts. Heb vandaag gevraagd om een fluoride behandeling. Wat kan ik nog meer doen voor haar? Kan het zijn dat haar melkgebit zwak is?(Bij mijn andere dochter is er geen probleem, dental gezien).

Kortom wat is uw advies?
sealen , wanneer?
fluoride behandeling , wat nog meer?

Graag uw advies!
Vriendelijk bedankt , groet van een wanhopige moeder...