prematuur en tandjes

Author:
cokoen
Posted:
do, 11/18/2004 - 12:44
Hallo,

Mijn dochtertje is 11 weken te vroeg geboren en nu vraag ik mij af wat dit voor haar tanden betekend. Is het nu zo dat zij even goed rond de 5 a 6 maanden tandjes krijgt of gaat dit naar de gecorrigeerde leeftijd pas gebeuren?

Met vriendelijke groet,

Marion van der Laan
kindertandarts

U stelt op zich een eenvoudige vraag, maar juist door de eenvoud kan er via dit medium geen zinnig antwoord worden gegeven. Bespreek uw situatie met uw kinderarts en/of tandarts. Wanneer u constateert dat met de groei van het gebit zaken anders gaan dan verwacht zoek dan het advies van een (kinder)tandarts die bekend is met vroeg geboren kinderen.
di, 11/23/2004 - 09:51 Permalink
minique

Maar zijn daar geen 'gemiddelden' over bekend dan? Ik vind het een goede vraag en ben wel nieuwsgierig naar het antwoord!

:smt006 Monique
di, 11/23/2004 - 12:01 Permalink
prondel

De spreiding is zo groot dat een vroege prematuur een late doorbraak misschien wel even snel is als een kindje op tijd waarbij vroeg tanden beginnen door te breken. Ergo, het zegt erg weinig en wat heb je aan statistiek van de grote groep als je als individu.
Ik zou me dus pas zorgen maken als de eerste tandjes er rond 1 jaar niet zijn. Je kan dan oveigens nog niets doen, maar dan is een ruime termijn overschreden en val je buiten de marges.
di, 11/23/2004 - 18:59 Permalink