Poetsproblemen met dochtertje van 20 maanden??!!

Author:
Francis_mama_Elise
Posted:
ma, 09/19/2005 - 12:28
Mijn dochtertje Elise van 20 maanden heeft een ontzettende hekel aan het tanden poetsen. Ze mag s'morgens zelf poetsen en s'avonds doe ik het. Maar dat is echt een groot drama. Ik begin gezellig en maak grapjes, maar zodra de tandenborstel haar mondje in verdwijnt duwt ze mijn hand weg. Ik probeer het nog een paar keer leuk en daarna houdt ik haar handjes en voetjes vast, aangezien ze gaat schoppen en slaan en probeer toch te poetsen. Dit is echt een gevecht en vind het heel vervelend, zeker omdat het vlak voor het slapen gaan is en ik niet wil dat ze met een boos of verdrietig gevoel gaat slapen. :(

Hoe kan ik het leuk maken voor haar? En waarom vind ze het zo erg? Heeft iemand tips voor me, want ik weet echt niet wat ik hiermee aan moet???

groetjes Francis
Francis_mama_Elise

Wat je voorstelt over de poetskalender zal nu nog niet veel effect hebben. Maar met een half jaar zal dat mss wel een idee zijn.

Aangezien ze nog zo jong is en ook nog niet echt praat denk ik ook niet dat ze wel toe zal geven als ik met haar samen een tandeborstel koop en tandpasta. Ik ga het zeker wel proberen, want anders zal ik het nooit weten natuurlijk :wink:

Wat ik me nog wel afvraag is of het in ieder geval scheelt als ze wat tanpasta binnen krijgt. Doodt dat ook wat bacterieën enzo? (mss zeg ik nu iets heel doms, sorry dan :oops: )
ma, 09/19/2005 - 17:07 Permalink
Mootjuh

Bij mijn kids was het eerst ook een probleem,nu poets ik eerst endaarna mogen ze zelf nog even borstelen en vragen ze zelfs of ze hun tanden mogen poetsen :lol:
ma, 09/19/2005 - 17:13 Permalink
Francis_mama_Elise

Ze krijgt van mij inderdaad nadat ik "klaar" ben met het poetsen zelf nog even poetsen. Maar eigenlijk sabbelt ze dan meer de tandpasta eraf hihihi Af en toe vraagt ze zelfs of ik er nieuwe op wil doen (mama..diehie, wijsent op de tube tanpasta hahaha) Ik geef raad natuurlijk niet aan toe. Anders eet ze de hele tube leeg en da lijkt me nou niet echt gezond. :wink:
ma, 09/19/2005 - 17:20 Permalink
Lieneke

Het inslikken van kindertandpasta hindert niet.
Kinderen moeten tot ongeveer hun 8e nagepoetst worden door de ouder/verzorger. Kinderen beschikken nou eenmaal niet over een goede motoriek en kunnen dus zelf niet al te precies poetsen.

Dat kinderen het niet prettig vinden om gepoetst te worden, is iets wat vaak voorkomt. Probeer er inderdaad niet aan toe te geven en probeer het poetsen een vast ritueel te maken. Je kan bijvoorbeeld vooraf een bepaald vast liedje zingen zodat ze van te voren weten hoe laat het is en welk gedrag er dus van hen gevraagd wordt. Je kan er ook een soort van poppenkast van maken: meneer de tandenborstel wil graag jouw gebit schoon vegen. Bij wat oudere kinderen kan je gaan tellen zodat ze weten hoe lang ze stil moeten zitten.
Het belonen van goed gedrag is heeeel belangrijk!!!

Succes ermee
ma, 09/19/2005 - 17:34 Permalink