pijn tandvlees 9-jarige dochter

Author:
Jol1965
Posted:
zo, 05/02/2010 - 21:19
Mijn dochter van 9 heeft pijn aan het tandvlees aan de binnenkant van haar boventanden. Bij haar gehemelte dus. Ze heeft er voornamelijk last van tijdens en na het eten. Er is helemaal niets te zien en de tanden zijn keurig wit en ook al helemaal doorgekomen. Ook geen verkleuring. Ze is niet gevallen oid. Ze heeft regelmatig aften maar dat gevoel is anders, zegt ze.
Ze heeft het sinds een week en eet met tranen in haar ogen. Iets kouds eten of drinken helpt tegen de pijn. Ik ga van de week met haar naar de tandarts maar vroeg me af of iemand hier een idee heeft?
Jol1965

Bedankt voor je reactie. Hmm, ze is juist laat met wisselen tot nu toe. Ze heeft momenteel geen enkele tand die los zit. Ze heeft wel een kruisbeet aan één kant maar dat is al jaren het geval. De pijn zit precies boven de voortanden en verder nergens. Kun je nog wat hypotheses erop los laten?
zo, 05/02/2010 - 21:43 Permalink
Illuminus

even kijken of de ondertanden bij het sluiten tegen het tandvlees achter de bovenvoortanden komen.

Anders wellicht een beschadiging van het tandvlees door het eten van iets hards wat een beetje in stand gehouden wordt....gingivitis omdat om wat voor reden poetsen pijn heeft gedaan en daardoor het tandvlees is gaan ontsteken....en daardoor nog meer ontzien wordt....

zoals gezegd t kan vanalles zijn....even bij de tandarts langsgaan :wink:
Ernstig zal het niet zijn.
zo, 05/02/2010 - 21:47 Permalink