pijn?

Author:
susanne
Posted:
vr, 06/20/2003 - 18:23
mijn dochter heeft een gaatje in haar melktandje nu moet ik a.s maandag naar de tandarts. kan dat gaatje nog pijn doen tussendoor het zit er vanaf vandaag in.zitten er wel zenuwen in een melkgebit?
Lieneke

Ik denk niet dat het pijn zal gaan doen. Maar je weet maar nooit; als het een heel diep gaatje is zou je het kunnen voelen. Maar meestal voel je dat dan als je iets zoets eet.

Ja ze hebben zenuwen, hele grote zelfs.
vr, 06/20/2003 - 21:09 Permalink
kindertandarts

beste susanne

In iedere tand of kies van zowel het melk- als het blijvende gebit zitten zenuwen, die pijn kunnen signaleren. Elk kind heeft een andere pijn beleving en pijngrens, sommige kinderen zijn gevoeliger voor pijnprikkels dan anderen. Of het geconstateerde gaatje in de tussenliggende periode pijn gaat doen kan dus niet met zekerheid gezegd worden. Wel kan deze vorm van kiespijn goed beheerst worden door bijvoorbeeld kinderpijnstillers, u dient zich hierbij wel aan de gebruiksvoorschriften te houden. Wij hebben goede ervaringen met bijvoorbeeld kinderparacetamol.

Hoe uw dochter de behandelingen ervaart is afhankelijk van de manier waarop de tandarts uw kind behandeld, en ook speelt de grootte, diepte van het gaatje hierin een rol.

wanneer er pijn te verwachten is, zal in de meeste gevallen gekozen worden voor een verdoving. Het is met de huidige kennis vrijwel altijd mogelijk om een kind pijnloos tandheelkundig te behandelen.

veel succes.
do, 06/26/2003 - 22:27 Permalink