Peuter gevallen, losse voortand

Author:
Bit_babe
Posted:
zo, 06/01/2008 - 22:19
Mijn dochtertje van bijna 3 is vanmiddag uitgegleden en is op haar mondje gevallen. Resultaat: een huilend kind en een bloedende mond.
Nadat we mochten kijken bleek dat 1 ondertandje los stond (naar voren toe) en flink bloedde. Na een tijdje was ze weer gekalmeerd en bloedde het tandje niet meer, het zat nog wel een beetje los. Toen ze echter een hapje brood nam begon het tandje weer te bloeden en zei ze dat haar tandje pijn deed. Nadat we haar afgeleid hadden met de televisie heeft ze echter wel gegeten (brood in hapklare stukjes), ze heeft daarna niet meer over haar tandje geklaagd.

Vanavond mochten we nog even in haar mondje kijken. Het tandje zat nog los en de voor en achterkant van haar tandvlees was donkerblauw/zwart verkleurd.

Nu zullen we morgenochtend nog wel even de tandarts bellen, maar heeft iemand enig idee wat we kunnen verwachten? Moet het tandje eruit, is straks de onderliggende volwassen tand beschadigd of...?

Alvast bedankt voor de reactie
Spiegeltje

Het enige advies dat ik u kan geven is zo snel mogelijk bij de tandarts langs te gaan. Niet omdat het zo'n ernstig probleem is, maar áls de tandarts nog iets kan doen moet het snel gebeuren, in ieder geval binnen 24 uur.

De kans is echter groot dat de tandarts verder geen actie onderneemt. Het tandje kan gewoon weer vastgroeien. Als het tandje alleen maar loszit hoeft het meestal niet te worden getrokken. Het tandje moet wel in de gaten worden gehouden, er kunnen complicaties optreden.

N.B. Veel weet ik niet van het onderwerp, een tandarts zou een betere reactie kunnen geven, het beste is als u ma-ochtend vroeg meteen even belt maar dat was u al van plan.
ma, 06/02/2008 - 00:51 Permalink