ontzenuwen van de kiesjes

Author:
caprice
Posted:
di, 03/16/2004 - 14:29
ik heb een kindje van 4 jaar, die heel veel pijn aan zijn kiesjes heeft,de tandarts wil nu zijn kiesjes onder narcose gaan ontzenuwen
en ik vraag me af of dat wel goed is want hij is nog zo jong en hij heeft nog geen tandjes geruild.
kindertandarts

U heeft een byzondere tandarts, immer endodontologische (pedo-endo)behandeling van melkelementen wordt in Nederland niet veel gedaan, jonge kinderen onder narcose brengen heeft ook een heel specifiek toepassingsgebied. Of u heeft het behandelplan niet helemaal goed begrepen, of ik begrijp uw bericht niet helemaal goed.
ma, 04/05/2004 - 00:30 Permalink
natascha31

Dit heb ik nog nooit meegemaakt! Wat is hier precies het nut van? Het gaat op melkelementen. Zitten er gaatjes in en kan hij ze dan niet schoon maken en vullen?
ma, 05/03/2004 - 20:16 Permalink
de digitale tandarts

Misschien vergis ik me, maar er wordt wel een soort van kanaalbehandeling gedaan op melkelementen.

Bij zeer diepe gaatjes op melkelementen moesten wij op de opleiding een deel van de zenuw uit de melkkkies halen en dan het onderste deel met een (oplosbare) ontsmettende stof (calciumhydroxide) opvullen waarover heen de vulling werd gelegd.Misschien wordt dat bedoeld?!

Op jonge leeftijd kan door het trekken van de melkiezen de stand van de blijvende kiezen namelijk veranderen, waardoor orthodontische problemen kunnen ontstaan. In dat licht gezien, zijn behandelingen om de melkkiezen pijn en ontstekingsvrij zolang mogelijk te laten zitten te begrijpen.

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2004-05-03 20:58 ]
ma, 05/03/2004 - 20:57 Permalink
natascha31

Wij gebruiken inderdaad ook calciumhydroxide, maar ik heb het zelf eerlijk gezegd nog nooit bij melkelementen gebruikt. Misschien heeft zo'n situatie als hier beschreven zich bij ons nog nooit voorgedaan(gelukkig!).Aldoende leert men! Gr. Natascha
di, 05/04/2004 - 11:53 Permalink